Ovo je CRNA TAČKA Srbije: Život izgubilo preko 30 pešaka, vozila prolaze svake dve sekunde (FOTO)

Od ranog jutra kroz Preljinu je izuzetno dinamično

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Rina

Poslednjih dana avgusta evidentiran je pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, a kolaps je tokom vikenda zabeležen na obilaznom putu oko Čačka i na delu Ibarske magistrale koja u dužini od skoro četiri kilometra prolazi kroz Preljinu.

Osim vozača, veliki problem imaju i meštani jer ulica koja deli njihovo selo na pola izuzetno je frekfentna i tuda na dnevnom nivou prođe preko 10.000 vozila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Od ranog jutra kroz Preljinu je izuzetno dinamično, ali i jako teško normalno funkcionisati. Koju god računicu da primenite biće vam jasno da ovde na svaka dva sekunda prolazi vozilo, pa je nemoguće ugrabiti trenutak da se sa sporednog puta uključite na magsitralu ili da je pređete. Najteže je pešacima. Oni su pre odrđenog vremena dobili pasarelu, ali nju zbog visokih stepenica ne mogu da koriste manja deca i stariji. Koliko je situacija teška pokazuje i podatak da je do sada nastradalo 32 pešaka iz sela Preljina, od kojih je bilo šestoro dece – rekao je za RINU dr Aleksandar Radojević, predsednik MZ Preljina.

Foto: Rina

Izradnja deonice autoputa od Preljine do Pakovraća, čiji završetak je najavljen za nekoliko meseci rasteretiće magistralu u Preljini, ali ne i u potpunosti rešiti problem sa kojim se meštani suočavaju već decenijama.

– Pre izgradnje autoputa prolazilo je oko 16.000 vozila dnevno što je takođe ogroman broj. Ono što bi pomoglo meštanima i zauvek rešilo problem jeste izgradnja još dve trake, kao i izgradnja pešačkih staza koje sada uopšte ne postoje, pa su duž cele Ibarske magsitrale koja prolazi kroz Preljinu pešaci ginuli. Dobili smo informacije da projekat postoji, koji je zahtevan i složen, ali ipak apelujemo na nadležne da obrate pažnju jer 32 nastradala lica su ogroman danak u krvi koji smo do sada platali. Moramo sprečiti da ta brojka bude još veća – rekao je Radojević.

Foto: Rina

Preljina broji oko 2.500 stanovnika, a još oko 2.000 ljudi tu svakodnevno dolazi na posao, jer se u tom mestu nalazi veliki broj privrednih objekata.

Foto: Rina

Najveći kolaps pravi se tokom letnje sezone, a kolika je frkefencija saobrćaja pokazuje i podatak da je tokom minulog vikenda, prema podacima JP „Putevi Srbije“ tuda prošlo 43.728 vozila. Nezadovoljni meštani već su protestvovali u centru sela.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar