Đilas ostavio firmu u dugovima: Sad LAŽIMA želi da dokrajči preduzeće koje je stalo na noge (FOTO)

Redakcija Objektiv došla je u posed dokumenta koji prikazuje kako je "Beograd put" poslovao u vreme Dragana Đilasa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ostavio je firmu “Beograd put” u dugovima tokom svog mandata kao gradonačelnik Beograda. Ali on se tu očigledno ne zaustavlja.

Nakon što su ovu firmu, kao i celu Srbiju pustošili prvaci tadašnje Demokratske stranke, Đilas je i pored toga našao dovoljno obraza da sada komentariše i podmuklim lažima pokušava da uništi firmu koja je jedva stala na noge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Redakcija Objektiv došla je u posed dokumenta koji precizno prikazuje kako je “Beograd put” poslovao u vreme Dragana Đilasa i kako je firma, korak po korak, uspela da izađe iz minusa tek kada je sadašnji lider SSP sišao sa vlasti.

Javno komunalno preduzeće “Beograd put” u ovom trenutku duguje nula dinara za kredite, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je spreman da se opkladi sa Draganom Ðilasom da to preduzeće neće uzeti nijedan kredit do kraja godine.

Vesić je tako reagovao na Ðilasove tvrdnje, iznete na konferenciji uoči početka sednice Skupštine grada, da “Beograd put” uzima kredit za likvidnost, da nema više ni za plate, a da će u isto vreme radnicima podeliti 50 miliona dinara solidarne pomoći.

Vesić je rekao da mu je neverovatno da neko ko je bio gradonačelnik ne zna kako izgleda poslovanje javnog preduzeća.

– On (Ðilas) je uzeo program poslovanja ”Beograd puta” koji se danas nalazi na skupštini, pročitao je da postoji mogućnost uzimanja kredita, pritom je to postojalo u svakom programu ”Beograd puta”, i prošle godine i pre dve godine i uvek mora da se predvidi mogućnost uzimanja kredita ako dođe do poremećaja na tržištu jer morate da budete odgovorni da u svom programu poslovanja predvidite svaku moguću situaciju – rekao je Vesić.

Foto: Privatna arhiva

Istakao je da “Beograd put” u ovom trenutku duguje nula dinara za kredite, da od 2017. godine to preduzeće nije uzelo ni jedan jedini dinar kredita, a da je u svakoj godini postojala mogućnost zaduživanja.

– Kada smo 2014. preuzeli Grad, zatekli smo u ”Beograd putu” 730 miliona duga prema dobavljačima i milijardu i 159 miliona duga prema kreditima što je ukupno milijardu i 889 miliona, odnosno 16,2 miliona evra – rekao je Vesić novinarima u holu Sava centra, u kojem se održava sednica Skupštine grada.

Naveo je da je “Beograd put” prošle godine prvi put u poslednjih 20-ak godina, zaključno sa 31. decembrom, isplatio sve dobavljače.

– Nije dugovao nijednom dobavljaču nijedan dinar. Ne samo to, uplatili su i dobit Skupštini grada od 195.166.000 dinara. Ne samo da su zaradili za sebe, nego su i zaradili da mogu da plate dobiti Skupštini grada, od čega mi plaćamo socijalu, zaštitu… – rekao je Vesić.

Vesić kaže da je spreman da se opkladi sa Ðilasom da “Beograd put” neće uzeti nijedan kredit do kraja godine.

Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

– On je javno rekao da će uzeti, ja javno kažem da neće. Zapamtite šta sam ja rekao, a šta on, pa vas molim da 31. decembra objasnite ko je varalica i ko ništa ne zna. Spreman sam da pristanem da kažete da ništa ne znam ako ”Beograd put” bude uzeo jedan dinar kredita, a neće uzeti nijedan jer nije uzeo ni prethodnih godina, već će imati i dobit ove godine – rekao je Vesić.

Istakao je da Ðilas širi laži što, dodao je, nije u redu, kao ni to što kritikuje solidarnu pomoć radnicima.

Vesić je sa ponosom istakao da od 2018. godine Grad Beograd isplaćuje solidarnu pomoć svim svojim zaposlenima, u svim preduzećima i upravi, te naglasio da će tako biti do god je on u Gradu.

– Dok se ja pitam, isplaćivaćemo svim zaposlenima solidarnu pomoć – odvukao je Vesić.

Naveo je da u Ðilasovo vreme nijednom nije isplaćena solidarna pomoć i da Grad sada bolje finansijski stoji.

Ðilas je na konferenciji uoči sednice Skupštine grada upitao i kako je moguće da se zna da će Linijski park da košta 55 miliona evra, kad plan detaljne regulacije tek treba da se usvoji, a Vesić odgovara:

– To je preliminarna procena, a kada budemo raspisali tender u njoj će stajati ta procena, pa ćemo videti kakvu ćemo ponudu da dobijemo – rekao je.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar