Patrijarh Pavle Srbima ostavio VAŽNU poruku: 34 godine proveo na Kosovu, otkrio šta moramo da PROMENIMO

Patrijarh Pavle rekao je da moramo izbegavati gordost koja je veoma loša osobina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Malo ljudi zna da je naš pokojni patrijarh Pavle proveo 34 godine u službi na Kosovu i Metohiji.

Patrijarh je u jednom svom intervjuu ispričao sa kojim nedaćama se suočavao tokom službovanja u južnoj srpskoj pokrajini. Pavle je govorio da mu se nije svidelo kada je primetio gordost kod našeg naroda u trenucima rešavanja problema, ostavio je narodu “lek” da prevaziđemo ovaj problem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Patrijarh Pavle rekao je da moramo izbegavati gordost koja je veoma loša osobina.

-Bio sam na Kosovu oko 34 godine, teško je bilo dobiti dozvolu da obnovimo crkve koje su porušene u tursko doba. Ali kad smo ipak dobili neke dozvole, sastali bi se da pričamo kako obnoviti crkvu, neki je rekao da je najbrže raditi od blokova, neko drugi je rekao “jeste najbrže ali nećemo mi za 10 godina opet graditi”, ako imamo kamen biće teško naslikati freske. Bilo je mnogo tu različitih mišljenja. Oni čije gledište nije uzeto u obzir, postali bi naši neprijatelji, moramo se osloboditi sujete i gordosti zbog budućnosti, gordost je prvi greh koji je postao u svetu – ispričao je patrijarh Pavle za svog života.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Može li mi iko reći kako ovi sarajevski šibicari imaju lijekova za sve kao i mogućnosti piramidalne štednje policiji javi se

    Odgovori

Ostavite komentar