Pod oštrim KRITIKAMA javnosti: Bajden nakon nacionalne tragedije Amerikanaca u Kabulu spominje i Kosovo

Džo Bajden gubi konce i u svojoj zemlji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Samuel Corum / POOL

Voditelj Foks njuza Taker Karlson oštro je kritikovao u svojoj emisiji američkog predsednika Džoa Bajdena zbog jučerašnjih terorističkih napada u Avganistanu.

– Recimo da imate dubok animozitet prema Sjedinjenim Državama, recimo da mrzite državu i da želite da zauvek izbacite SAD sa mesta istaknute svetske sile i da želite da degradirate i ponizite Ameriku za sva vremena. Možda biste za to koristili Avganistan. A ako želite, evo šta biste mogli da uradite:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvo, odložili biste povlačenje iz Avganistana za 19 godina, mnogo vremena nakon što je postojalo opravdanje nacionalne bezbednosti da ste tamo. Pretvorili biste rat u program socijalne zaštite, a svoju vojsku u nevladinu organizaciju. To bi ponizilo sve strane.

Potrošili biste milijarde dolara da to učinite, ali biste bili apsolutno sigurni da za taj novac nećete dobiti ništa. Osim što dramatično povećava lokalnu korupciju i opijumski mak postaje nacionalna kultura. Kao okupatorska sila, vi biste tako loše upravljali Avganistanom, sa tako neverovatnom glupošću i nadmoćnom arogancijom da bi do kraja veliki deo stanovništva čeznuo za povratkom brutalnih verskih ekstremista. Zatim, kada je konačno došlo vreme za odlazak, zanemarili biste bitne detalje povlačenja. Ne biste planirali odlazak. Samo biste se nadali najboljem, a što bi moglo poći po zlu u zemlji pod kontrolom talibana?

U ovakvim trenucima Amerikanci se instinktivno obraćaju svom predsedniku radi perspektive i vođstva. Nije važno da li su glasali za njega, žele da ih umiri odgovorni čovek. Ali Džo Bajden ih nije umirio, nije se ni pojavio. Bajden je satima ostao skriven i nem. Konačno, Bela kuća je najavila da će Džo Bajden obratiti naciji u 17 časova.

Ali ni tada se nije pojavio. Džo Bajden je zakasnio kao da ima važnije stvari za obaviti. I dok je govorio, bilo je teško poverovati da je to čovek koji vodi našu zemlju. Džo Bajden bledi pred našim očima. Započeo je mrmljajući nešto nevažno i čudno o svom pokojnom sinu Bou, koga je opisao kao američkog tužioca na Kosovu (i Metohiji), kao da takva funkcija postoji. A onda je Bajden obećao da će njegov glas biti slab i da se zaustavlja, govoreći tempom koji je upola sporiji od onoga kojim govori normalna osoba, da će nekako loviti i kazniti ljude koji su ubili naše marince. I odjednom, ovo uopšte nije zvučalo kao povlačenje iz Avganistana – izjavio je Taker Karlson.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar