EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZA OBJEKTIV

Mrkonjić se oporavlja nakon operacije: “Bekuta me NATERALA, a Vučić me među PRVIMA zvao da pita kako sam”

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić za Objektiv otkriva kako se oseća nakon operacije srca i ko ga je sve zvao da ga upita za zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić oporavlja se kod kuće posle operacije na srcu koja je izvršena u prošli petak u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”. Kako kaže u ekskluzivnoj ispovesti za Objektiv, sa njim je sada sve u redu, pa otkriva kako je došlo do intervencije.

‒ Ja imam taj neki zalistak koji vučem godinama… To nije moralo da se radi sada, ali je reč o novoj metodi koja ne podrazumeva sečenje, nego kroz krvne sudove obavljaju intervenciju. Rečeno mi je da se posle te operacije ide kući drugi dan i meni je to urađeno još prošle nedelje – navodi Mrkonjić, sa kojim smo se u međuvremenu čuli, ali on tada nije želeo da govori o operaciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ANA ME NATERALA

Zanimalo nas je, najpre, kako je odreagovala njegova partnerka, pevačica Ana Bekuta.

– Ana se zabrinula, kako da ne, ali ona je hrabra žena, nije plakala. U stvari, ona me i naterala da to uradim – iskren je bivši ministar saobraćaja i infrastrukture, koji je ostao upamćen kao autoritet u ovim oblastima.

FOTO: Antonio Ahel/ATAImages

NIJE TO NIŠTA…

Priznaje da mu nije bilo baš ugodno kada je čvrsto rešio da ode pod nož.

– Kad uđeš u to „Dedinje”, nije ti baš svejedno. Najgore kad ti lekari kažu „nije to ništa”… Moj dobri prijatelj, direktor Dedinja Milovan Bojić meni kaže: „To ti je kao vađenje zuba.” Ma ajde! Izašao sam u neku kafanu preksinoć, jedva sam izdržao, nemam više kondicije. Terapiju imam, pijem lekove i po sto metara dnevno prelazim. Bojićevi mladi lekari su briljantni i besprekorni, rade izvanredno. Profesorka Aleksandra Nikolić i lekar Darko Boljević, sjajni ljudi, stavi to obavezno – sugeriše Mrkonjić koga sve da pomenemo.

ZABRINUO SE I PREDSEDNIK

Čim je čuo da je operisan, među prvima ga je zvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Bio je zapanjen najpre zbog teksta koji je Objektiv objavio pre neki dan u kome sam govorio o njemu kao graditelju. Zabrinuo se i on, kaže mi: „Hteo sam da te zovem da otvaramo brzu prugu.” E, pa onda bih ti i rekao za operaciju, kažem mu ja – ističe Mrka.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

ACO, MORA SE TO!

Naš sagovornik, kao i onomad u našem tekstu, govori o Vučiću kao besprekornom čoveku.

– Rekao sam mu da moramo da završimo brzu prugu. Aco, mora se to! Razume on, kako ne… Svaka mu čast na svemu ovome što je uradio i bez moje pomoći. Magistralnih puteva koji nas verifikuju kao regionalnu silu smo dosta izgradili. Zato ga sada teram da krene odmah u izgradnju železničke pruge Beograd–Niš. Važno je da se to pokrene dok je on predsednik Srbije, jer svi valjda vide šta je on uradio u kontinuitetu već desetak godina, koliko je na vlasti. Vučić je stvorio odličnu klimu za razvoj infrastrukture. Mogu da se ljute drugi političari koliko hoće, ali to je istina – kategorično tvrdi Mrkonjić.

HVALA DRUGOVIMA

Na pitanje da li ga je još ko zvao i pitao za zdravlje kaže:

– Svi drugovi iz SPS su me zvali. Da ti kažem iskreno, zahvaljujući njima sam ja u petak i otišao na kliniku kako bih izbegao vas novinare i da završim posao kao svaki drugi čovek. Nisam želeo nikome ko tamo radi da pravim neke probleme. Ne treba tu praviti neku dramu… – zaključuje Mrka u ispovesti za Objektiv.

Piše: Goran Mitrović

OVU I OSTALE AKTUELNE VESTI MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Putevi se i dalje izgrađuju ima Stručnjaka milionima izgrađuju oni koji ne troše alkohol. Nego znanje i umeće nežale voljui snagu. Srbija se preporodilea Sad su naredu kovid bolnice. Bez nih nemerese.

    Odgovori

Ostavite komentar