Delta erlajns uvodi NAMETE zbog korone: Nevakcinisani radnici moraju da doplate 200 dolara za osiguranje

Nevakcinisani zaposleni u ovoj kompaniji suočiće se sa još jednom restriktivnom merom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Shutterstock

Izvršni direktor kompanije Delta erlajns (Delta Air Lines), Ed Bastijan obavestio je u sredu zaposlene u toj kompaniji koji su preko nje zdravstveno osigurani da će se od 1. septembra suočiti sa povećanjem premije zdravstvenog osiguranja za 200 dolara ako se ne vakcinišu protiv koronavirusa, navodeći da su razlog za to veliki troškovi koje imaju oni zaposleni koji su hospitalizovani upravo zbog Kovida 19.

Nevakcinisani zaposleni u ovoj kompaniji suočiće se sa još jednom restriktivnom merom, a to je da će od 12. septembra morati svake nedelje da se podvrgnu kovid testovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prosečan boravak u bolnici svakog zaposlenog zbog koronavirusa koštao je kompaniju 50.000 dolara. Ova doplata je neophodna za rešavanje finansijskog rizika koji odluka o nevakcinisanju stvara za našu kompaniju – izjavio je Bastijan u svom saopštenju.

On je takođe rekao da je 75 procenata zaposlenih već u potpunosti vakcinisano ali da zbog agresivnosti najnovijeg, delta soja teži ka tome da se vakciniše 100 procenata zaposlenih u kompaniji.

Čelnici Aljaska erlajnsa su ranije ovog meseca saopštili da razmatraju uvođenje obavezne vakcinacije zaposlenih, a Frontier erlajns je takođe ovog meseca saopštio da zaposleni moraju da se vakcinišu ili redovno testiraju na koronavirus.

BONUS VIDEO:



Izvor: CNBC

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar