Vreme je za RASKID: Šest jasnih znakova da ON ne planira budućnost s vama!

Ove crvene zastavice ne smete da ignorišete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Kada nas ponesu emocije, teško je ispravno razmišljati.

Zbog toga je i sasvim normalno da nam promaknu crvene zastavice da naš partner ne želi ili ne planira budućnost sa nama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sem Oven, stručnjak za veze, navodi šest znakova koji ukazuju na to da je vreme da raskinete sa njim.

1. Neće da definiše vaš odnos

Momci koji tu temu stalno izbegavaju nisu dobar materijal za dugu vezu. To može da izgleda kao da pokušavaju da promene tok razgovora, prave se da nisu čuli, upotrebljavaju nejasne izraze koji ženu zbunjuju…

Čak i ako to rade jer nisu sigurni što žele u životu, trebali bi da udu iskreni i to objasne partnerki. Najgore je kad jedna strana nikako ne može da shvati šta druga strana želi od veze. To je kao tapkanje u mraku i vodi samo do neminovnog raskida.

– U takvim situacijama moja preporuka je da ga otvoreno pitate nešto poput: “Razvijam osećanja prema tebi, mislim da bi moglo da nam bude super zajedno. Kako se ti osećaš i šta misliš, u kojem smeru ide naša veza – savetuje Oven.

Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Definisaće odnos, ali nešto nije u redu

Događa se i da muškarac definiše vezu, prati to svojim postupcima, ali govor njegovog tela otkriva suprotno – jer, u stvari, ne misli iskreno to što govori i obećava.

– Istraživanja pokazuju da naš mozak primećuje nedoslednosti između onoga što ljudi govore i neverbalne komunikacije koja ide uz to. Na primer, ako kaže da je uzbuđen što će vaša veza postati ozbiljna, ali ima problem da održi kontakt očima s vama ili čak traži izlaz iz prostorije, ne ignorišite to – kaže Oven.

– S vremenom mu postavljajte razna pitanja i nastavite da posmatrate da li njihov govor tela sugeriše da on misli ono što govori ili ne – dodao je Oven.

3. Nerado ga pitate kakav je status vaše veze

Ne postavljate takva pitanja, a želeli biste, jer u stvari intuitivno znate da njegov odgovor neće biti ono što želite da čujete.

Foto: Andor Bujdoso / Alamy / Alamy / Profimedia

– Ako želite dugoročnu, ozbiljnu vezu, ali se suzdržavate od definisanja statusa veze, tu verovatno nešto ne funkcioniše. Dobra vest je da mnogi muškarci “tamo napolju” žele ozbiljnu vezu. Zato, budite svesni svoje vrednosti i cenite svoje vreme. Ukoliko muškarac ne želi isto što i vi, vreme je da potražite onog koji to želi – napominje Oven.

4. Počinje da se udaljava od vas

Kad ste zaljubljeni u nekoga, kako vreme prolazi, želite da se sve dublje povežete s njim. Želite da naučite sve o njemu i on bi trebao da ima želju da zna sve o vama, šta volite ili ne volite, kako se osećate…

– Ako on ne provodi s vama onoliko vremena koliko biste očekivali u novoj vezi, i/ili vaši razgovori ne postaju sve dublji, to samo pokazuje da taj momak ne razmišlja o dugoročnoj vezi s vama. Ukoliko, ne oseća tu povezanost s vama, to u redu, jer vam kao paru jednostavno nije suđeno, nije on za vas. Bolje je da to shvatite pre nego to bude kasno. Zaželite mu sve najbolje i krenite dalje – navodi Oven.

Foto: Shutterstock, ilustracija

5. Nije vas upoznao s prijateljima ili sa porodicom

Prirodno i normalno je da želite da upoznate partnerove prijatelje i porodicu nakon što ste već neko vreme u vezi. Takođe, normalna potreba je da želite da upoznate svoju ljubav sa dragim ljudima.

– Možda ste mu to predložili i učinilo vam se da okleva ili je pristao da upoznati vaše prijatelje, ali ne želi da vas upozna sa svojim drugovima. Pitajte ga otvoreno: “Zašto?”, jer moguće je da postoji neki valjani razlog koji vam nije pao na pamet. Ali, ako njegov odgovor nije zadovoljavajući, to može da bude znak da vašu vezu ne shvata ozbiljno – napominje Oven.

6. Ne govori o budućnosti

Zaista je divno živeti u sadašnjem trenutku, ali prirodno je da planirate stvari koje su vam važne. To ne mora u početku da bude ništa veliko, na primer, planiranje sledećeg izlaska.

– Ako vam se čini da on nikada ne planira vaš sledeći susret niti razgovara o tome pre nego što završi dejt na kojem se u tom trenutku nalazite, moguće je da ga ne zanimate previše. Zato, sledeći put kad krenete da tražite ljubav, imajte na umu ovo: Budite jasni šta želite i kakve interese imate kako biste privukle muškarce sličnih namera – zaključio je Sem Oven.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar