“Zato ja ne dam pare”: Devojčica ispred Tiršove PROSILA – svi se sledili kad je ODNELA novac njemu (FOTO)

Ispod objave nizali su se komentari besnih i potresenih korisnika Instagrama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Na jednoj Instagram stranici objavljena je fotografija iz Beograda koja je izazvala bes korisnika ove društvene mreže. Naime, kako je objašnjeno u tekstu koji prati fotografiju, devojčica je prosila, a potom novac odnela izvesnom čoveku koji je sedeo u automobilu.

– Sedim u parku kod Tiršove i posmatram. Devojčica prosi i dobijen novac nosi do automobila, tu sedi čovek i još dece u autu. Hvali se da je dobila 100 dinara. Novac uzima čovek, a ona nastavlja sa poslom – naveo je čovek koji je poslao fotografiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Administratori stranice koja je objavila potresnu priču konstatovali su kako ovakvi slučajevi nisu odraz društva, već najpre porodice kao osnovne ćelije tog društva, a da su temelj porodice roditelji.

Ispod objave nizali su se komentari besnih i potresenih korisnika Instagrama.

– E, zato ja lepo ne dam pare, nego odvedem dete u pekaru da jede šta god želi – napisao je jedan muškarac.

Foto: Instagram/Printscreen

Žena koju je ovaj prizor duboko pogodio upitala se da li je devojčica sa fotografije dobila zagrljaj od roditelja.

– Bože dragi! Ne mogu, ne želim da verujem! Sa druge strane gledam, u ruci držim bepca od osam meseci, grlim ga sad, upravo stežem. A ovo dete, da li je dobilo talav zagrljaj? – napisala je ona, dok su se neki pitali dokle će nesavesni članovi porodice tako iskorišćavati decu.

BONUS VIDEO

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (11)

  1. Stvari se menjaju. Polako, ali se menjaju. Pre neki dan idem kroz grad, vidim dva dečaka, možda 8. razred, možda 1. srednje, jedan je rekao bih Rom, drugi nije. Obojica lepi, uredni, veseli, šale se... Vidi se da se lepo slažu, da su dobri drugovi. Jutros sam bio u jednoj starijoj zgradi, koja na strani suprotnoj od ulice ima na svakom spratu veliku zajedničku terasu. Roditelji tu sede, a deca se tu igraju. Bilo je nekoliko dece, Romske i neromske, lepo se igraju, milina ih videti. Jedna žena je čistila ispred svog stana, a jedna mala Romkinja od 2 - 2 i po godine hoće da joj pomogne. Posle je tražila loptu od jedne malo starije devojčice. Ona kaže: "Ali sada se ja igram", a druga devojčica joj kaže: "Daj joj, ona tebi uvek da." Onda joj je dala loptu i svi su nastavili lepo da se igraju. Obavezno pohađanje škole za decu i večernja škola za opismenjavanje odraslih (neke vrste pomoći su uslovljene pohađanjem večernje škole za one koji nisu išli u školu kao deca), počinju da daju rezultate. Mnogi Romi su videli da postoji i drugačiji život od onog kakav su živeli njihovi preci. Više puta sam radio kod Roma (bavim se popravkama) i vidim da se granica godina za udaju i ženidbu polako pomera, makar u rane dvadesete. Znam i jedan srpsko-romski bračni par. Sa nestrpljenjem čekam vreme kada će ta nevidljiva barijera pasti i kada će biti uobičajeno imati prijatelja Roma, kao sada nije čudno imati prijatelja Mađara, Ukrajinca, Rusina ili Hrvata (živim u Vojvodini).

    Odgovori
  2. Да ли сте размишљали да тиме што просјаку дајете новац,уствари продужујете његово ропство разноразним пробисветима.Да не добијају новац ни од кога не би постојао разлог да стоје на раскрсницама и улицама.

    Odgovori

Ostavite komentar