Jednostavno i bez pečenja: Torta od keksa, putera i pavlake kakvu niste probali do sada (RECEPT)

Možete dodati i voće po želji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Printscreen/ LeckereMinute

Ako ste u potraži za laganim i osvežavajućim ukusima, a istovremeno želite da se zasladite, napravite ovu tortu.

Sasvim sigurno nećete pogrešiti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sastojci:

150 g šećera

1 kašičica vanilin šećera

50 g brašna

2 jajeta

Foto: Youtube/ Printscreen/ LeckereMinute

400 g pavlake

300 g čokoladnog keksa

100 g putera

1 kašičica vanilin šećera

120 g rastopljenog putera

1 kašika mleka

Foto: Youtube/ Printscreen/ LeckereMinute

Priprema:

Pomešajte šećer, vanilin šećer, brašno, jaja i pavlaku. Dobro sjedinite, pa stavite da se kuva uz konstantno mešanje. Kada proključa, kuvajte još nekih 1-2 minuta i ne prestajte da mešate. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom, pa zatim ohladite, prvo na sobnoj temperaturi, pa u frižideru.

Keks sameljite u blenderu, puter umutite sa vanilin šećerom. Dodajte ohlađeni fil u umućeni puter i sve dobro sjedinte mikserom. U mleveni keks dodajte istopljeni puter i sjedinite, pa dodajte i kašiku mleka. Odvojite 5 kašika keksa sa strane. Ostatak sipajte u kalup prečnika 18 cm i lepo obložite dno i malo ivice. Sipajte fil preko, pa sa keksom koji ste odvojili sa strane pokrijte vrh torte. Ostavite na nekoliko sati u frižideru.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar