Ako ste u potraži za laganim i osvežavajućim ukusima, a istovremeno želite da se zasladite, napravite ovu tortu.
Sasvim sigurno nećete pogrešiti.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sastojci:
150 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
50 g brašna
2 jajeta
400 g pavlake
300 g čokoladnog keksa
100 g putera
1 kašičica vanilin šećera
120 g rastopljenog putera
1 kašika mleka
Priprema:
Pomešajte šećer, vanilin šećer, brašno, jaja i pavlaku. Dobro sjedinite, pa stavite da se kuva uz konstantno mešanje. Kada proključa, kuvajte još nekih 1-2 minuta i ne prestajte da mešate. Sklonite sa vatre, pokrijte providnom folijom, pa zatim ohladite, prvo na sobnoj temperaturi, pa u frižideru.
Keks sameljite u blenderu, puter umutite sa vanilin šećerom. Dodajte ohlađeni fil u umućeni puter i sve dobro sjedinte mikserom. U mleveni keks dodajte istopljeni puter i sjedinite, pa dodajte i kašiku mleka. Odvojite 5 kašika keksa sa strane. Ostatak sipajte u kalup prečnika 18 cm i lepo obložite dno i malo ivice. Sipajte fil preko, pa sa keksom koji ste odvojili sa strane pokrijte vrh torte. Ostavite na nekoliko sati u frižideru.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)