Lekar šokirao tvrdnjama o KREMIRANJU: Telo se ne pretvara u pepeo, ovo je prava istina (VIDEO)

Pominjao je i "blender" za usitnjavanje kostiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ProfimediaCALMETTES/BSIP

Doktor Karan Rajan na popularnoj društvenoj mreži TikTok odgovarao je na pitanja pratilaca, te se osvrnuo i na najveće medicinske mitove koji nisu istiniti.

Lepotica koja se bavi OPASNIM poslom: Muškarci lude za njom, neki bi čak i robijali (FOTO)

Kao jedan od mitova, istakao je podatak o kremiranju koji je šokirao brojne korisnike.

Pojasnio je svojim pratiocima šta je zapravo kremiranje, te naveo kako spaljivanje ne pretvara ljudsko telo u pepeo, poput spaljivanja drveta.

@dr.karanr Reply to @bigmanmanwoman let’s talk about cremation #learnontiktok #schoolwithdrkaran #morbid #weird ♬ original sound – Dr Karan Raj

– Spaljivanjem ljudskog tela ostaju osušeni komadići kostiju. Ti fragmenti kostiju stavljaju se u stroj i usitnjavaju – naveo je lekar, koji je potom opisao da taj uređaj deluje poput “blendera koji usitni kosti u pepeo”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (14)

  1. Gledao sam snimke ranije ako ih yt nije uklonio. Celokupni postupak. Dakle ubacuje se telo u npr. kartonski sanduk. Posle par sati kad temperatura dostigne najviši nivo radnik lopatom "razbija" uplamtele kosti i nastavlja se sagorevanje. Na kraju se sakuplja pepeo i malo kosti što nije sagorelo sitni se u blenderu. Izgleda stravično ali zar je važno da li čoveka pojedu crvi ili sagori. Pa i stari Sloveni i drugi narodi su sitnili/mleli kosti nakon kremiranja. @Darko, Aleksandar Makedonski nije bio Grk, stare Makedonce su smatrali varvarima a ne Helenima. Srbin i Hrvat nisu genetske odrednice uzred.

    Odgovori

Ostavite komentar