Marinika promoterka ANTISRPSKE histerije: Otkriveno zašto želi da označi naš narod kao GENOCIDAN

Antisrpski angažman Tepićeve u smeru pritisaka ka priznavanju genocida u Srebrenici započeo je još juna 2016. predlogom rezolucije koji je upućen Skupštini Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i desna ruka lidera ove partije Dragana Đilasa, dosledna je jedino u mržnji prema Srbima, kojima, kako ona smatra, treba obezbediti trajni beleg genocidnosti.

Delovanje Tepićeve prepoznali su i pojedini mediji u BiH, pa je jednom prilikom dala veliki intervju za podlistak BH Dani sarajevskog dnevnog lista Oslobođenje, gde je ponovo Srbe okrivila za navodni genocid u Srebrenici, o čemu je Objektiv već pisao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovde se i dalje negira srebrenički genocid, bez ikakvog saosećanja se licitira brojem žrtava. Sve i da uđemo u tu vrstu „prebrojavanja”, ostaje problem namere. A namera onih koji su izvršili genocid bila je da tu teritoriju očiste, da tim ljudima „zatru seme”. Ako odvajate muškarce od žena, šta time pokazujete? Nameru da određenu populaciju sprečite da se razmnožava, da joj onemogućite postojanje. Kraj! Mi te teme još uvek nismo otvorili – rekla je ona.

POTPISALA PREDLOG REZOLUCIJE

Inače, antisrpski angažman Tepićeve u smeru pritisaka ka priznavanju genocida u Srebrenici započeo je još juna 2016. predlogom rezolucije koji je upućen Skupštini Srbije. Đilasova pomoćnica se kao tadašnja poslanica i perjanica Čankove LSV našla na spisku kolega koje su potpisale dokument kojim je trebalo da se osudi navodni genocid u Srebrenici i svako njegovo poricanje, a da se 11. jul i u Srbiji proglasi za dan sećanja na taj događaj.

Đilas i Marinika CENZURIŠU više od Gugla i Tvitera: Traže da se UKLONI mural Ratku Mladiću (FOTO) 

Kako ovaj predlog, koji su uz nju, između ostalih, potpisali još i Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Sulejman Ugljanin, nije prošao skupštinsko usvajanje, agitaciju za priznavanje srebreničkog navodnog genocida Tepićeva je nastavila na Tviteru i po regionalnim medijima koji uvek željno dočekaju bilo kakav povod da se obruše na Srbe.

SPREMNA NA SVE I SVAŠTA

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Objektiv da Tepićevoj nije bitna ni kvalifikacija dela za koje bi da optuži ceo srpski narod, kao ni njegova suština.

– Važno je reći da se ona ovih stavova nikada nije odrekla, da ih nikada nije dovela u pitanje, pa je jasno da ona i danas misli isto. Njoj je važno da se ovim ekstremno antisrpskim stavovima preporuči određenim krugovima van Srbije, što je ustaljena praksa u drugosrbijanskim i građanističkim krugovima koji prosto preziru sopstveni narod i smatraju da nije važno boriti se za naklonost naroda, već za naklonost stranaca, pošto veruju da će ih stranci, a ne narod dovesti na vlast. Na ovaj način ona njima želi da se predstavi kao osoba koja je apsolutno spremna da izgovori i uradi baš sve što oni smisle i pošalje im poruku da nema lestvice koju ona neće preskočiti u želji da im se dodvori – ističe Jovanov.

PROMOTERKA ANTISRPSKE HISTERIJE

Analitičar Dejan Miletić poručuje za naš list da Marinika u kontinuitetu pokazuje nerazumevanje situacije o kojoj govori i samo želi da doprinese antisrpskoj histeriji.

– Samim tim što govori o odvajanju muškaraca od žena i dece, a priča o navodnom genocidu, jasno je da ne zna ni šta taj pojam znači. Ako je genocid, onda se zatiru svi stanovnici, nema tu nikakvog odvajanja. Trivijalno mi je da uopšte komentarišem Tepićevu, koja pljuje po svom narodu bez ikakvog razloga, a elementarne stvari ne poznaje, kao što ne poznaje ni tadašnju situaciju u BiH, gde su mnogi faktori doprinosili mržnji prema Srbima i histeriji čiji je ona sada, kako vidimo, glavni promoter – zaključuje Miletić.

POTVRDILA SVOJ VEĆ POZNAT STAV

Podsetimo, Marinika Tepić je našem portalu praktično potvrdila svoj stav da je u Srebrenici počinjen genocid tvrdivši da ako je sud doneo odluku da se genocid u Srebrenici dogodio – to mora biti istina.

Naime, naša novinarka je pitala Mariniku Tepić koji je njen lični stav povodom toga da li je u Srebrenici počinjen genocid, a Đilasova pulenka je odgovorila:

– To nije pitanje političkog stava nego suda i sudskih presuda i zločina koji su se dogodili, genocida, običaja ratovanja i tako dalje, ne možemo ni Vi, ni ja da sudimo šta se dogodilo – rekla je Marinika.

Ona je to izjavila komentararišući skandaloznu odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Incka kojom je praktično počela sezona lova na Srbe koji negiraju genocid u Srebrenici, a kojom nameće izmene Krivičnog zakona BiH kojima se predviđa kažnjavanje negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca.

Piše: Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 16. AVGUST

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Nemam ništa protiv Rumuna kao nacionalne manjine ali nju treba ignorisati .Ona ne zaslužuje nikakvu medijsku pažnju.

    Odgovori

Ostavite komentar