MRZI narod kojim bi da vlada! Marinika ponovila: “Srbi su GENOCIDNI” (VIDEO)

Ona je dala intervju osvedočenoj srbomrziteljki u kojem je govorila o Srebrenici u kojem je spominjala sopstveno dete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Iako je u svom relativno kratkom političkom životu dosad izmenjala nekoliko stranaka, Marinika Tepić, sadašnja desna ruka Dragana Đilasa, dosledna je jedino u mržnji prema Srbima, kojima, kako ona smatra, treba obezbediti trajni beleg genocidnosti. Jedan od najistaknutijih primera njenog otvorenog zagovaranja teze koju Srbija nikada neće prihvatiti je i sledeći tvit:

– Molim vas, shvatite već jednom: trenutak u Srebrenici kada Mladić odvaja muškarce od žena i dece – početak je genocidne namere! Takvo odvajanje, i sa manje žrtava, uvek ima jedan cilj: zaustaviti postojanje te grupe, naroda. Istrebiti ga na tom tlu. Zatrti mu seme. Je l’ sad jasno? – poručila je Marinika Tepić.

Foto: Printscreen Twitter
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SVE JOJ SE SRUČILO NA GLAVU…

Delovanje Tepićeve prepoznali su i pojedini mediji u BiH, pa je jednom prilikom dala veliki intervju za podlistak BH Dani sarajevskog dnevnog lista Oslobođenje. Intervju je, nimalo iznenađujuće, vodila omiljena novinarka Mila Đukanovića i osvedočena srbomrziteljka Tamara Nikčević, kojoj se Marinika tada poverila o svom doživljaju Srebrenice, u koji je, za nevericu, uplela i sopstveno dete.

– Prvi put sam u Potočare otišla 2005, u vreme kada je moje starije dete imalo dve godine. Zašto pominjem dete? Zato što sam najveći šok doživela u momentu kada sam ga, vrativši se u četiri sata ujutro sa tog strašnog puta, videla kako u svom krevetu mirno spava. Sve mi se odjednom sručilo na glavu. Setila sam se slike stotina ljudi koji su vrhovima prstiju, kao da sviraju na klaviru, jedva dodirivali bezbroj sanduka, gurali ih napred, do mesta na kojem će biti ukopani. Bilo je jasno da su ti sanduci laki kao perce, jer se u njima nalazio tek pokoji komad kostiju nesrećnih žrtava masakra koji se dogodio jula 1995. E, posle tog užasa se vratite kući i vidite svoje dete kako mirno spava. To je strašno iskustvo, znate… – navela je Tepićeva, pa nastavila ostrašćeno da udara po srpskoj vlasti:

– Ovde se i dalje negira srebrenički genocid, bez ikakvog saosećanja se licitira brojem žrtava. Sve i da uđemo u tu vrstu „prebrojavanja”, ostaje problem namere. A namera onih koji su izvršili genocid bila je da tu teritoriju očiste, da tim ljudima „zatru seme”. Ako odvajate muškarce od žena, šta time pokazujete? Nameru da određenu populaciju sprečite da se razmnožava, da joj onemogućite postojanje. Kraj! Mi te teme još uvek nismo otvorili.

BRANI I ALBANCE

Konstataciju autorke intervjua da u srpskom društvu događaji počinju i završavaju se onda kada to odgovara nacionalistima, Marinika je dočekala sa odobravanjem.

– Sarajevo je držano pod opsadom gotovo četiri godine, u Srebrenici je počinjen genocid, na deset kilometara od Beograda pronađene su masovne grobnice u koje su bačeni žene, deca, starci albanske nacionalnosti… Ta su pitanja otvorena u vreme vlade Zorana Đinđića i – ništa. U međuvremenu je žrtva dehumanizovana, oduzeto joj je pravo na to da bude žrtva. Zašto?! Kako se to dogodilo? – upitala se Đilasova zamenica, zabrinuta da teret genocida srpskom narodu ne završi samo na Srebrenici.

POTVRDILA SVOJ VEĆ POZNAT STAV

Podsetimo, Marinika Tepić je našem portalu praktično potvrdila svoj stav da je u Srebrenici počinjen genocid tvrdivši da ako je sud doneo odluku da se genocid u Srebrenici dogodio – to mora biti istina.

Naime, naša novinarka je pitala Mariniku Tepić koji je njen lični stav povodom toga da li je u Srebrenici počinjen genocid, a Đilasova pulenka je odgovorila:

“To nije pitanje političkog stava nego suda i sudskih presuda i zločina koji su se dogodili, genocida, običaja ratovanja i tako dalje, ne možemo ni Vi, ni ja da sudimo šta se dogodilo”, rekla je Marinika.

Ona je to izjavila komentararišući skandaloznu odluku visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Incka kojom je praktično počela sezona lova na Srbe koji negiraju genocid u Srebrenici, a kojom nameće izmene Krivičnog zakona BiH kojima se predviđa kažnjavanje negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Ostatak ove i ostale aktuelne priče pročitajte u sutrašnjem broju štampanog izdanja Objektiva

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (11)

  1. Ona očigledno nikada nije pročitala konvenciju o genocidu, a razumela još manje. Meni je jasno da je u pitanju zadatak, ali kada kažeš da genocidnu nameru pokazuje to što si pre neposrednog ulaska na teritoriju Srebrenice u završetak vojne operacije odvojio žene, decu i starce, pa tek onda nastavio već započetu vojnu akciju je smešno. Upravo suprotno. U tom trenutku se nije znalo šta i kako će se desiti, tim pre što je nekoliko hiljada muslimanskih vojnika pušteno da izađe iz obruča. Naravno, oni koji su hteli i smeli. I, uopšte neću da pričam o 3500 ubijenih srba u okolini Srebrenice, od čega je velik procenat civila. Poenta u tome je da je ovo bila vojna operacija, koja je završena oslobađanjem Srebrenice i zarobljavanjem jednog broja vojnika. Priča se o odvoženju u 27 autobusa (x50 vojnika, čisto radi matematike). Verovatno ih je bilo još, ali svakako ne 8000. Kao što rekoh, neki su pušteni da prođu, drugi su poginuli u borbama, a jedan broj je zarobljen. Ideja je bila da oni koji su odgovorni za ratne zločine budu procesuirani i sasvim je moguće osuđeni na smrt, tj streljani (da budemo pošteni). Ratna pravda je vrlo labilna, da kažem. Ali, svakako ne svi i svakako ne masovno. Tp što se desilo posle nije bilo planirano i pričati o bilo kakvoj nameri je pokvareno, tendenciozno, maliciozno, i da ne ređam dalje. Dakle, onaj ko je pustio Mariniiku da truje etar je budala koja pravi problem samom sebi, ali i svima nama. Skoro su Haris Silajdžić i baronesa Arminka Helić (otišla je odavde 90-ih, udala se i sada je zastupnik u engleskom Domu lordova) gostovali na CNN-u i zajedno sa Kristian Amanpur protestovali protiv vraćanja nadležnosti Republike Srpske rečima "kako sme da se vraća vojska RS, kada je počinila genocid". Dakle,. Sve je jasno. Da ne bude da mi, kao Srbi, širimo propagandu da hoće RS da proglase genocidnom i ugase je. Pametnom dosta

    Odgovori
  2. Хашки трибунал је цензурисани политичко одељење ЦИА и НАТО и суде по дрективама. Мислио сам да ова жена има више памети. Уплиће своје дете у ову стравичну причу а има пример малог Слобе Стојановића! Покој му души. Лепа је али много заудара.

    Odgovori

Ostavite komentar