Sve je priznao: Novakov poraz u Tokiju – to mu je uteha!

Iskrene reči pred nastavak sezone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Ruski teniser Danil Medvedev je na Olimpijskim igrama u Tokiju poražen od Pabla Karenjo-Buste, kasnijeg osvajača bronzane medalje.

Zanimljivo je to kako je našao način da se uteši – tako što je čuo šta je posle poraza od istog igrača u Tokiju, rekao najbolji igrač sveta, Novak Đoković:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Definitivno je olimpijski turnir bio težak udarac za mene, da budem iskren. Kada je Novak izgubio, po svim društvenim mrežama su bile njegove reči. Posle poraza u meču za bronzu, rekao je da su mu teško pali svi olimpijski porazi, ali da se uvek vraćao jači i da je znao da će ga to ojačati. Bio sam baš razočaran time kako su se Igre završile za mene. Potom sam razmislio: “Čovek je verovatno najveći svih vremena, ima 20 Slemova i koliko već mastersa…” Ako on to kaže, moram da sledim to što on govori- rekao je Medvedev.

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Rus je shvatio da će samo novim mečevima i turnirima potisnuti razočaranje iz Tokija u drugi plan.

– Znao sam da ću doći ovde u Toronto. Zato sam otišao prvo u Orlando, pokušao sam malo da se isključim iz svega, nije bilo striktnih pravila za dolazak odatle. Želeo sam da budem bolji u Tokiju, ali sad su cilj titule na sledećim turnirima, da uzmem trofej u Sinsinatiju, pa na US Openu. Tako je to u tenisu. Imate 20 turnira u godini, možete da ih osvojite pet, šest ili sedam ako imate najbolju godinu u životu. Ne možete da osvojite svaki turnir. Treba samo da igrate svoj najbolji tenis- zaključio je Rus.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar