Milorad Kosanović posle poraza Zvezde: Gledam 15 minuta, pa okrenem na neki film

Ova i mnoge druge zanimljive priče čekaju vas u štampanom izdanju Objektiva za četvrtak 12. avgust.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT

Šamar koji peče i bruka koja boli, a tek će da se oseti koliko je velika!

Crvena zvezda svoj put ka Ligi šampiona završila je već u 3. kolu kvalifikacija i to porazom u Tiraspolju od šampiona Moldavije Šerifa ukupnim rezultatom 2:1.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Posle mršavih 1:1 u Beogradu, gol odluke u Moldaviji postigao je Arboleda i tako svom timu obezbedio dvomeč protiv zagrebačkog Dinama u plej-ofu za Ligu šampiona.

– Ima tu dosta divljaka. Ma svi ti, Šerif, Merif, ta Moldavija, Mandalija, odakle se sve zovu, Albanija, pa nemojte, pa valjda ćemo pobediti prvaka Albanije – govorio je pokojni Bard Živa o kvalitetu timova koji su sada za srpske klubove postali nepremostiva prepreka.

A ko je kriv što smo došli ovde gde smo? Ko je kriv za ispadanje od, uz svo dužno poštovanje, kluba koji nije sila ni na domaćoj sceni u kojoj se ove sezone trenutno nalazi na četvrtom mestu? Odgovor je pokušao da nam da legendarni stručnjak i bivši trener Crvene zvezde Milorad Kosanović.

– Nema koncepta i svaki uspeh koji se napravi je slučajan. Zvezda nema ni tim ni igru, ali ni Šerif nije ništa bolji. Smešno je kako i od koga se izgubilo. Teško mi je da gledam ovaj nivo fudbala, pogledam 15 minuta pa okrenem na neki film, manje se nerviram – počeo je Kosanović, pa nastavio:

– Ima talenata u srpskom fudbalu, ali se sa njima ne radi kako treba. Ne usmeravamo ih lepo, a ima krivice mnogih. Fudbal razbijamo godinama, isterali smo struku, a dovodimo početnike i na mesta trenera i u uprave. Zbog čega su Piksi, Pižon, Jokan, Siniša, Jugović i mnogi iz tih generacija uspeli kao igrači? Zato što su sa njima radili majstori!

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zvezda je i prošle sezone kvalifikacije za Ligu šampiona završila pre planiranog, ali je u Ligi Evrope imala uspeha pa je prošla grupnu fazu i namučila Milan u nokaut fazi. Da li takva sezona može da se ponovi?

– Sve je to bilo slučajno, daleko od toga da je bila dobra sezona. Ne znaju ni oni sami kako su do tih rezultata došli. Teško da to može da se ponovi – zaključio je Kosanović.

Ova i mnoge druge zanimljive priče čekaju vas u štampanom izdanju Objektiva za četvrtak 12. avgust.

Piše: Žarko Sokić

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Велики фудбалер и стручњак. Његови успеси се не могу набројати. Првак месеца и Марса. Тренутно размишља да ли да преузме парове или задругу?!

    Odgovori

Ostavite komentar