“Ganuta sam mnogo, HVALA Vučiću”: Ćerka Ljubana Jednaka ODUŠEVLJENA gestom predsednika

Govori se da je on izmišljen kao i njegovo svedočenje o strašnom pokolju u glinskoj crkvi Presvete Bogorodice, jula 1941. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajkovic/ Objektiv.rs., Printscreen Youtube

Dušanka Zorić, ćerka Ljubana Jednaka reagovala je na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ulica u Beogradu ponese ime po njenom ocu.

– Ganuta sam. Mnogo. U ove dane krajem jula i početkom avgusta imam posebne emocije, koje nisu nimalo lake. Hvala mnogo predsedniku Vučiću za inicijativu da ulica u Beogradu ponese ime po mom ocu Ljubanu Jednaku, a zahvalni smo mu i što je sudbini mog oca posvetio posebnu pažnju u govoru na obeležavanju 26. godišnjice zloglasne „Oluje“. Mi njegovi potomci, a posebno njegovo četvoro unučadi, s ljubavlju i pažnjom čuvamo uspomenu na njega, ali nam je drago da on postane i deo kolektivnog sećanja našeg naroda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To je posebno važno zato što se u Hrvatskoj i Glini, kao i u hrvatskim medijima poslednjih godina anulira postojanje mog oca Ljubana Jednaka, govori se da je on izmišljen kao i njegovo svedočenje o strašnom pokolju u glinskoj crkvi Presvete Bogorodice, jula 1941. godine – kazala je Dušanka Zorić, pišu Novosti.

Vučić traži da Ljuban Jednak dobije ULICU u Beogradu: Srbin jedini preživeo POKOLJ u glinskoj crkvi

BONUS VIDEO: 



Izvor: Novosti, novosti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar