Srpski vatrogasci objavili SNIMAK pakla na Eviji: Naše jedinice se BORE sa vatrenom stihijom (VIDEO)

Na video-snimku koji se je objavljen na Youtube kanalu MUP-a Srbije vidi se da se naš helikopter nalazi baš iznad Evie

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Prinscreen Youtube, Foto: EPA-EFE/KOSTAS TSIRONIS

Požari u Grčkoj bukte već osam dana. Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova juče je odletela u ovu zemlju kako bi pomogla u gašenju vatrene stihije.

Najkritičnije je na – na Eviji, drugom ostrvu po veličini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naši piloti se nalaze upravo na njemu.

Na video-snimku koji se je objavljen na Youtube kanalu MUP-a Srbije vidi se da se naš helikopter nalazi baš iznad Evie.

Grčka u šestom danu PAKLA! Vatra se NEKONTROLISANO širi: Trajekti spremni da evakuišu ljude (VIDEO)

Zastrašujuće je to što se nije video “prst pred okom”.

Da podsetimo, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila, angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Republici Grčkoj pridružili su se grčkim kolegama u nadlјudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju.

Srpski vatrogasci spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom jučerašnjeg dana bili su angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto cisterne i 10 terenskih vozila.

U toku dana na ostrvo Evija sletela je i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od danas sa četrnaest pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uklјučiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim, Odelјenja za zdravlјe zaposlenih i bezbednost na radu, sa tri lekara, medicinskim tehničarom i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar