Živko Gocić o uspehu bivših saigrača: Pokazali su po milion i prvi put kako se bori za srpsku zastavu!

Bivši kapiten reprezentacije Srbije imao je samo reči hvale za svoje velike prijatelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Angela WEISS / AFP / Profimedia

Vaterpolo reprezentacija Srbije je uspela da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i na taj način je odbranila titulu sa Igara u Riju od pre pet godina.

Nekadašnji kapiten “delfina” Živko Gocić prisetio se tog perioda, a potom je za “Novosti” prokomentarisao detalje iz finala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Gojko i Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Stefan i Branislav Mitrović zaslužili su da zlatom u Tokiju stave tačku na svoju bogatu karijeru.

– Trudio sam se da budem koncentrisan na detalje u finalu, ali nisam mogao da isključim emocije. Stvarno su momci zadužili našu zemlju i naš sport, stvarno će zlatnim slovima biti upisani u anale srpskog i svetskog sporta. Velika generacija, veliki šampioni, pokazali su milion i jedan put kako se bori za reprezentaciju, za naše boje, za zastavu.

Mnogo mi je žao što ta grupa igrača više neće nastupiti za reprezentaciju, s druge strane, veoma mi je drago što su na veličanstven način završili reprezentativnu karijeru, na način kakav njima dolikuje i kakav bi svako poželeo. Nadam se da će im biti priređen oproštaj kakav zaslužuju, sa mnogo emocija. Napravili su istorijski uspeh – ističe za, “Novosti”, Živko Gocić.

Ako iko dobro poznaje duh zlatne generacije, onda je to upravo trener Solnoka, koji je na njenom vrhuncu bio i njen vođa.

Taj duh video se u polufinalu, duel sa Španijom je bio finale pre finala. U tom dvoboju naša ekipa je pokazala veliku mentalnu snagu, ogromnu motivaciju, želju za pobedom, sve ono što krasi velike šampionske ekipe. U trenucima kada je kod 7:4 za Španiju izgledalo da je sve beznadežno za nas, da je rival u pojedinim trenucima zaista igrao bolje, momci nisu gubili glavu, već su igrali i borili se do kraja, na sebi svojstven način uspeli da preokrenu utakmicu i da se plasiraju u finale, koje je mogu da kažem, odigrano rutinski – naglašava Gocić.

Gocić smatra da ne moramo da brinemo za budućnost srpskog vaterpola:

– Ima tu igrača koji su u sistemu A selekcije, koje je Savić odavno ubacio u reprezentaciju. Ovi koji ostaju, mislim pre svih na Mandića, Jakšića, Ranđelovića, koji, takođe, imaju dva olimpijska zlata i debitante na Igrama, trebalo bi da ponesu najveći teret narednog olimpijskog ciklusa, a možda i naredna dva. A mi koji smo u struci moramo da se potrudimo da dečaci koji imaju 12, 14, 16 godina za sedam-osam godina dostojno naslede naše šampione i, zašto da ne, i da ih nadmaše. Ima dece, ima talenata, ovo zlato trebalo bi da bude još jedan zamajac da se svi mi ozbiljnije posvetimo radu sa mladima.

BONUS VIDEO:

Legendarni kapiten iskren: Vaterpolisti zaslužuju spomenik u Srbiji!

 



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar