Pala KRALJICA italijanske mafije: Šarmantna i inteligentna, ali je ipak PREKRŠILA važno pravilo

Uhapšena je dok je čekala da se čekira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Šefica mafije u Napulju Marija Ličardi uhapšena je danas dok je pokušavala da pobegne u Španiju, preneli su italijanski mediji.

Poznata po nadimku „Pikoleta“ (malena) jer je niska, Marija Ličardi (70) je sestra pokojnog Genera Ličardija (Gennaro), osnivača mafijaškog porodičnog klana Kamora smeštenog u Napulju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Navodna šefica mafije uhapšena je u Rimu gde je pokušala da se ukrca na let za Kosta del Sol.

Marija Ličardi (70), moćna mafijašica za koju se veruje da je članica ozloglašene napuljske mafije Kamore, planirala je da “poseti svoje ćerke” i “obavi neka posla” na jugu Španije, prenosi La Republika. Umesto toga, uhapšena je dok je čekala da se čekira.

Poznata pod nadimkom “Pikoleta” (malecka), Ličardi je bez opiranja otišla sa policijom. Optužena je za mafijaško udruživanje, iznudu, nameštanje aukcija- Tužilaštvo navodi da je ona šefica Ličardi klana koji je osnovala sa bratom Đenarom, poznatim kao Skimina (majmun) 1994. godine.

Banda je aktivna u Sekondiđianu, kvartu Napulja koji je ključan za trgovinu narkoticima. Pikoleta je provela osam godina u zatvoru iz kog je puštena 2009. godine, prenosi Dejli mejl.

Italijanske vlasti upozorile su da lokalni mafijaši sada planiraju da se prošire u Španiji. Poznato je da je Kamora prisutna na ostrvima poput Ibice i Majorke, koja zbog njihovog strateškog položaja služe kao sabirni centar droge iz Latinske Amerike.

Posle smrti brata, Lučardi je došla na čelo porodičnog klana i zadržala kontrolu nad njim tako što je okupila u neformalnu koaliciju 20 drugih grupa Kamore.

Pod njenim vođstvom, Sekondiđiano alijansa postala ograzovanija, tajanstvenija i moćnija. Alijanasa se, međutim, raspala 2000. godine zbog surovog sukoba oko pošiljke heroina. Godinu dana kasnije, Pikoleta je osuđena na zatvorsku kaznu i puštena 2009. godine, samo da bi nastavila tamo gde je stala.

Pre nego što je otišla u zatvor, “kuma” Ličardi je uvrstila prostituciju u svoje kriminalno carstvo iako se to kosi sa pravilima Kamore. Mediji prenose da je klan kupovao žene, od kojih su mnoge bile maloletne, od albanske mafije.

Ličardi, koja voli da je u centru pažnje, policija opisuje kao “praktičnu, šarmantnu i izuzetno inteligentnu” ali i jednako surovu kao i njene muške kolege.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar