Budućnost je stigla: Biciklisti dobili most sa PODNIM grejanjem

Dobili su sigurnost za zimske mesece

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Biciklisti u nemačkom gradu Tibingenu dobili su odnosno od sada imaju most sa podnim grejanjem namenjen samo za bicikliste. Ovo je jedan od prvih biciklističkih mostova na svetu koji ima podno grejanje.

– Tako će od sada biciklisti moći bezbedno da se prevoze i tokom zimskih meseci – pohvalio se gradonačelnik Boris Palmer, puštajući u saobraćaj ovu čeličnu konstrukciju pre nego što je prevezao bicikl preko.

Putevi, staze i mostovi sa podnim grejanjem nisu retkost u svetu i sve češće se grade, posebno na veoma prometnim saobraćajnicama u regionima sa oštrim zimama, ali gradski biciklistički most sa podnim grejanjem svakako je retkost.

U stvari, stručnjaci u Nemačkom biciklističkom klubu (ADFC) ističu da ne znaju da takav most postoji bilo gde na svetu, prenose Zanimljivosti dana.

Mnogi gradovi širom Evrope i sveta ubrzano rade na poboljšanju infrastrukture za bicikliste, posebno uvođenjem zaštićenih biciklističkih staza, s obzirom na sve veći broj bicikala na ulicama koji se posebno uvećao tokom pandemije koronavirusa.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar