Predsednik Barse otkrio sve detalje o Mesiju: Neću da vas lažem!

Priznaje da je Mesijeva želja bila da ostane u klubu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pau BARRENA/AFP/Profimedia

Predsednik Barselone Đoan Laporta je potvrdio odluku da će njegov klub nastaviti bez Lionela Mesija, a onda je sve obrazložio.

– Finansijska situacija i brojke lošiji su nego što se mislilo. Naš trenutni bilans za plate ne ostavlja nam ni milimetra manevarskog prostora, a blokira nas i finansijski fer-plej. Ne mogu da donesem odluku koja bi uništila klub, Barsa je najvažnija – rekao je Laporta, pa je nastavio:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– S Mesijem smo dogovorili detalje ugovora, ali ga jednostavno ne možemo registrovati. Finansijski fer-plej je najveći problem. Nažalost, nasledili smo finansijsku situaciju u kojoj je stanje s platama jednostavno neodrživo.

Kazao je da plate igrača iznose 110 posto dobiti kluba i da nema nikakvog prostora.

– Kad smo preuzeli klub, brojevi koji su nam prikazani bili su potpuno drugačiji od stvarnosti. Predviđeni gubici su ogromni, predviđeni dug je prevelik.

Priznaje da je Mesijeva želja bila da ostane u klubu.

– Da budemo jasni, Mesi je želeo da ostane. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. Želim zahvaliti i njemu i svim njegovim ljudima na pregovorima. Nažalost, prekidamo ih zbog pravila La lige. Tužan sam, ali učinili smo sve što smo mogli da ga zadržimo. Počinje nova era bez Mesija, njemu ćemo uvek biti zahvalni.

Na pitanje ima li nade da se sve preokrene i da Mesi ostane, rekao je:

– Ne želim da dajem lažne nade da se nešto može promeniti. Mesi može da traži novi klub.

Bila je i jedna opcija prema kojoj bi Mesi mogao da ostane.

– Jedini način da ispoštujemo fer-plej bio je dogovor s La ligom da klubu sledećih 50 godina uzima deo novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji taoc. Barselona je institucija iznad svih nas pa i iznad Mesija.

– Motiviraniji smo nego ikad da i bez Mesija nastavimo biti uspešni i nastavimo uveseljavati naše navijače. Naravno da mi je žao da zbog situacije s covidom i svega kako se ovo odigralo nećemo moći Mesiju prirediti oproštaj kakav zaslužuje. No, ovo je odluka koja je morala da bude doneta. Ovde se radi o povijesti dugoj 122 godine – poručio je prvi čovjek Barselone.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar