Od laži do PSIHIJATRIJE: Banjalučanka lažirala TRUDNOĆU, slagala muža, a onda su svi razotkrili njen plan

Prevara otkrivena kada je Gradska uprava posumnjala u elektronsku prijavu rođenja deteta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Shutterstock

L aži u braku mogu da budu velike i male, ali nekada se graniče sa mentalnim poremećajem. Tako je žena iz Banjaluke slagala muža da je trudna, otišla na lažni porođaj i prijavila nerođeno dete!

Naime, ona je mesecima govorila suprugu da je u drugom stanju, a kada je navodno došao termin za porođaj, otišla je u bolnicu. Danima se skrivala na UKC Republike Srpske tako što se, glumeći pacijenta, u pidžami uglavnom kretala po hodnicima, čekaonicama i toaletima…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U ZGRADU PORODILIŠTA UŠLA SA UPUTOM

Iz Službe za informisanje UKC Republike Srpske pojašnjavaju da je ova žena u zgradu porodilišta ušla na osnovu uputa lekara porodične medicine koji je izdat 14. jula ove godine.

‒ U skladu sa važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uputnicu omogućava se ulazak u objekte UKC. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu ‒ navode u UKC.

Pojašnjavaju da se ona uglavnom kretala u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu. S obzirom na to da su u objektu “Maternite” smeštene Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dečju hirurgiju i Klinika za dečje bolesti, u UKC ističu da je dotična “vešto prikrivala činjenicu da nije hospitalizovana.”

NIJE KRŠILA RED I MIR

‒ Po saznanju da uopšte nije pacijentkinja ustanove, o svemu je 18. jula obaveštena Policijska stanica Lauš. Policajci su je identifikovali i udaljili iz UKC bez dalje istrage, jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira ‒ navode u bolnici. Dodaju da je Gradska uprava 23. jula na osnovu sumnjive prijave rođenja deteta, upućene elektronskom poštom, tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju, čime je celi slučaj i razotkriven.

‒ Budući da dete nije rođeno i zbog postojanja sumnje da je izvršeno krivično delo, UKC je o tome obavestio nadležnu policijsku stanicu i tužilaštvo, koji su preuzeli slučaj na dalje postupanje ‒ saopšteno je iz UKC RS.

ZAVRŠILA NA PSIHIJATRIJI

Zasad nije poznato kako je ova žena uspevala mesecima da obmanjuje supruga i porodicu i lažira trudnoću. Nakon otkrivanja ovog nezapamćenog slučaja, ženi je ukazana pomoć na psihijatrijskoj klinici, a tužilaštvo će odlučiti da li u celom slučaju ima elemenata za njeno procesuiranje. U UKC Republike Srpske navode da su nakon otkrivanja šokantnog slučaja pooštrili bezbednosne mere.

‒ Mere bezbednosti u UKC Republike Srpske su tokom tih dešavanja podignute na viši nivo ‒ navode u UKC RS.

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA.

PIŠE: SLAVICA MORAVČEVIĆ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar