Stefanović SLAGAO Vučića da nije lagao: Svi su čuli šta je izgovorio – više ne zna gde UDARA

Stefanović je rekao da je FBI pomogao Srbiji u istrazi protiv Velje Nevolje i njegove kriminalne grupe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia, TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Bivši ministar policije Nebojša Stefanović toliko se zapetljao u svoje laži da više ne zna ni šta govori ni gde udara. Čak je spreman i predsedniku Srbije i lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću da tvrdi da nije rekao ono što su svi čuli da je izgovorio, a zbog čega su ga i Ministarstvo unutrašnjih poslova i lično Aleksandar Vučić demantovali.

Nebojša Stefanović u subotu je maltene sve zasluge za razbijanje Belivukove grupe pripisao sebi i FBI. Stefanović je rekao da je FBI pomogao Srbiji u istrazi protiv Velje Nevolje i njegove kriminalne grupe. I sve bi to možda i prošlo onako kako je Stefanović očekivao, da se nisu ovim povodom oglasili i MUP i sam predsednik Aleksandar Vučić, koji su ga demantovali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NIJE NI TREPNUO

Naime, bez trunke blama, Stefanović je, tokom tvrdnji da nema ništa sa kriminalnim klanom Velje Nevolje ni sa bilo kojim drugim kriminalnim klanom, u subotu, između ostalog, izgovorio:

– Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka započela je u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova i očigledno je ključni segment te istrage upravo trenutak kada je FBI razbio tu enkripciju, povezao sve one koji su koristili Skaj aplikaciju i stao na put onima koji zloupotrebljavaju tu tehnologiju. Informacije koje je FBI podelio sa evropskim i srpskim službama značajno su pomogle da se prikupe dokazi i podigne optužnica protiv ove kriminalne grupe – kazao je tada Stefanović.

Palo RIBANJE – Vučić preslušao Stefanovića: Predsednik otkrio šta mu je odgovorio na KLJUČNO pitanje

AMNEZIJA

Međutim, nakon demantija i MUP-a i samog predsednika države da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća američke FBI i da ta služba nije dostavila bilo kakve podatke u vezi sa ovim slučajem, kod Stefanovića nastupa amnezija. To se jasno zaključuje iz izjave predsednika Srbije, koji je kazao da se sa Stefanovićem čuo u nedelju i potom preneo šta mu je ministar kazao.

– Čuo sam se sa Nebojšom pre dva dana i pitao sam ga kakvu je to ulogu imao FBI u „slučaju Belivuk”. On mi je rekao: „Pa ja nisam ni rekao da je imao u ’slučaju Belivuk’”, nego je mislio valjda uopšteno. Ja vam sada govorim šta je meni rekao, pošto u „slučaju Belivuk” FBI nije imao nikakvu ulogu, već su sve uradili MUP i BIA. Naknadno, pri otvaranju telefona, prvo su MUP i BIA otvorili. I prve fotografije koje su pokazane, to su bile naše fotografije, sve smo sami uradili, a kasnije smo imali podršku sestrinskih evropskih službi – rekao je juče Vučić.

VULIN JOŠ JEDNOM DEMANTOVAO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je juče na kolegijumu sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd da FBI nije učestvovao u razbijanju bande Belivuk‒Miljković i da neće dozvoliti da se srpska policija potcenjuje. Naglasio je da je hapšenje ove kriminalne grupe isključivo rezultat rada srpskih organa gonjenja, policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal i da u razbijanju ove grupe nije učestvovao ni FBI niti bilo koja druga strana.

Ministar Vulin poslao JASNU poruku: FBI nije učestvovao u razbijanju bande Belivuk-Miljković

Ministar Aleksandar Vulin je čestitao svim pripadnicima beogradske policije na tome što su učestvovali u razbijanju zločinačkog klana Belivuk‒Miljković.

– FBI nije učestvovao u razbijanju ove bande i neću dozvoliti da se rad srpske policije potcenjuje. Srbija vam je sa pravom zahvalna – poručio je Vulin.

STEFANOVIĆ: ĆEVAPI SU ODLIČNI! ĐUKA: NADAM SE DA MAJSTOR ZA ĆEVAPE NIJE IZ RITOPEKA

Nebojša Stefanović se na Instagramu pohvalio slikom porcije ćevapčića:

– Ovog puta ih nisam ja pekao, pa su odlični – napisao je Stefanović uz smajlije io fotografiju porcije sveže ispečenih čevapčića bez luka, ali sa tucanom ljutom papričicom.

Foto: Printscreen

Na njegovu objavu reagovao je stranački kolega Vladimir Đukanović provokativnom opaskom.

– Tolike godine se poznajemo, a iskren da budem, nisam znao, ministre, ni jaja da umete da ispečete. Dobro je da znate sa čevapima. Nadam se da majstor koji Vas je učio nije iz Ritopeka – odgovorio je Đukanović.

BONUS VIDEO:

 OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 4. AVGUST

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Stefanovic se izgleda boki da kaze da je MUP Srbiji Uhapsili Okorele mafijase . Sve se nesto boji da kaze protiv Njih . Ljudi jeste normalni Niko nesme da brani Mafijase jer Oni mogu doci glave svakome njih ne zanima koje sta Olose treba sve Sklooniti Sa ulica .

    Odgovori
  2. Stevanovicu ako nisi castan i posten i nesto si imao sa kriminalom i ako si umesao prste sa belivukom i kriminalcima iz policije kao sto je hrkalovicka i njoj slicni bolje podnesi ostavku na sve funkcije koje obavljas u drzavnom resoru tacka.

    Odgovori

Ostavite komentar