Šta obavezno posetiti u Beogradu

Ova mesta nikako ne bi trebalo da propustite, a evo i šta je najkomforniji vid prevoza ukoliko ste u poseti Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Poslednjih godina turizam u našoj zemlji je u usponu. Znamenosti naše zemlje a ponajviše glavnog grada mame turiste širom sveta ostavljajući ih pod ustiskom i željom za ponovnim dolaskom. Burna prošlost, geografski položaj, duga istorija svojevrsna su garancija da Beograd stvarno ima šta da ponudi svojim posetiocima. Tako da bilo da dolazite službeno, radi odmora ili provoda imajte na umu da postoji mnogo zanimljivih mesta koje bi trebalo videti u našem glavnom gradu. Kako bi sebi olakšali obilazak grada i u potpunosti uživali u čarima Beograda renta car Beograd je možda najbolje rešenje. Na taj način ne zavisite ni od koga, sami organzujete svoje planove i vreme i ne brinete koliko vam treba do sledeće stanice i da li ćete uhvatiti adekvatan gradski prevoz. Osim toga iznajmljivanje je krajnje jednostavno, online ili dolaskom u agenciju na licu mesta.

U nastavku teksta saznajte koja to mesta nikako ne bi trebalo da propustite ukoliko ste u poseti našem glavnom gradu.

Kalemegdan

Jedan od glavih simbola našeg grada je svakako Kalemegdanska tvrđava. Ovde možete videti neke od najznačajnijih muzeja u našem gradu kao što su Vojni muzej i Prirodnjački muzej, ali i nezaobilazni zoološki vrt. Tu se između ostalog nalazi i najstarija beogradska crkva, crkva Ružica. Upravo na Kalmegdanskoj tvrđavi se nalazi spomenik “Pobednik” koji zapravo predstavlja simbol grada Beograda. Ovde možete uživati u pogledu na ušće Save u Dunav.

Nedaleko od Kalemegdana nalazi se i Dorćol, poznat po nesvakidašnjim urbanim kaficima i restoranima a ukoliko ste ljubitelj šetnji preporučujemo i šetaliste 25. maj do kog se dolazi lako i brzo a ima dovoljno mesta da parkirate svoj automobil ukoliko ste isti iznajmili iz jedne od rent a car Beograd agencija.

Skadarlija

Najpoznatija boemska četvrt u Beogradu je upravo Skadarlija. Ulica duga oko 500 metara popločana kaldrmom nekad je predstavljala mesto okupljanja mnogih naših umetnika, pesnika ali i glumaca. Tu su se vodile i ozbiljne teme i donosile važne odluke. Danas su tu smešteni brojni poznati restorani kao što su Dva jelena, Tri šešira i drugi. Pored tradicionalnih kafana u Skadarliji se mogu naći i nekolicina modernih kafića i restorana pa tako pored ljubitelja kariranog stolnjaka i tamburice možete pronaći i one koji više uživaju u modernoj muzici i internacionalnoj kuhinji.

Ada Ciganlija

Mesto stvoreno za uživanje, rekreaciju i odmor je upravo Ada Ciganlija. Radi se zapravo o izduženom rečnom ostrvom na reci Savi koja je veštačkim putem pretvorena u poluostrvo. Na Adi Ciganliji možemo pronaći najrazličitije sadržaje, od kafića, restorana i noćnih klubova preko raznih terena za sport do veštačkih stena za penjanje.

Hram Svetog Save

Jedan od najvećih hramova u našoj zemlji ali i u regionu je upravo ovaj velelepni hram. Izgrađen je u srpsko-vizantijskom stilu, visok je više od 80 metara i može da primi čak 10.000 ljudi. Nadmorska visina i impozantan izgled čine ga vidljivim iz svih delova grada.
Spisak mesta koje treba posetiti u našoj prestonici je poduži, zato povedite svoje prijatelje u obilazak Beograda i upoznajte ih sa svim njegovim čarima uživajući i sami u njemu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar