Potvrđeno: Golman Partizana OPTUŽEN za otmicu, povezuju ga sa Belivukom

Istog dana uhapšeno je još 5 osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Viši sud u Beogradu kontrolisao je formalnu ispravnost optužnice protiv Veljka Belivuka i drugih uhapšenih iz njegove kriminalne grupe i utvrdio da je optužnica propisno sastavljena. Među optuženim članovima ove grupe je i Vojislav Đ. (19), golman mlađih kategorija Rukometnog kluba Partizan, koji je, kako je potvrđeno, optužen za otmicu.

Okrivljenom Vojislavu Ð. stavljeno je na teret da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo otmice – piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vojislav Đ (19) je, podsećamo, uhapšen u velikoj akciji policije 21. maja ove godine.

Kako je ranije rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, njemu je po hapšenju određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega nije dobio pritvor. Istraga je odmah pokrenuta.

Svirepa UBISTVA, mučenje, silovanje: Evo za šta se tačno TERETI svaki od 29 članova Belivukove grupe

Vojislav Đ. je uhapšen dok je bio na treningu, u SC Banjica, a njegovo privođenje, kako je tada saopšteno, povezano je sa učešćem u radnjama kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako se tada pisalo, Vojislav Đ. se na tribinama obreo već od svoje dvanaeste godine i bio je redovan na utakmicama Partizana u Humskoj ulici.

Optužnica protiv Belivukovog KLANA poslata okrivljenima na odgovor: Terete se za MONSTRUOZNE zločine

Mi smo sportski klub. Bavimo se sportom, a u školi rukometa imamo više od 500 igrača. Čuo sam za hapšenje i to je igrač koji je u našoj mlađoj kategoriji desetak godina – kazao je nakon hapšenja direktor Rukometnog kluba Partizan, Aleksandar Blagojević.

Kontrolu formalne ispravnosti odradilo je Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, a nakon što je utvrđeno da je propisno sastavljena, optužnica je poslata na odgovor okrivljenima i braniocima u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

Kavčani ubili škaljarca dok se MOLIO, pa razmenjivali slike kao Belivukov klan: Isplivali JEZIVI detelji

Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice, saopštio je Viši sud.

Istog dana uhapšeno još 5 osoba

U koordiniranoj akciji policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, istog dana uhapšeni su Aleksa S. (21), Slobodan M. (40), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22) na više lokacija u velikoj akciji, zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji pod nadimcima “Mesar” i “Zver”.

BONUS VIDEO:

Izvor: Telegraf, Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar