“Bog neka SUDI onima koji su ga ubili”: Goksijeva porodica održala pomen, prijatelji SKANDIRALI (FOTO)

Većina je na sebi imala majice na čijim leđima je pisalo: „Gore na nebu, armija prava...”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Nakon što je podignuta optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove grupe, porodica ubijenog Gorana Veličkovića Goksija održala je u opelo u Sabornoj crkvi. U subotu, nešto iza podneva, pridružilo im se nekoliko desetina uglavnom mladih muškaraca, i poneka devojka, koji su ispunili saborni hram. Većina je na sebi imala majice na čijim leđima je pisalo: „Gore na nebu, armija prava…”, dok je na grudima uz Goksijev lik pisalo: „Bićeš uvek deo nas”.

‒ Bog neka mu primi dušu, onima koji su ga ubili neka sudi. Svakodnevno je slučaj u medijima, sve je rečeno, nismo za razgovor – rekli su porodično Veličkovići, vidno iznureni, reporteru Objektiva koji se zatekao kod crkve. Nakon opela „grobari” su se okupili kod kapije, a zatim se u koloni, na čijem čelu se vijorila zastava sa Goksijevim likom, uputili ka stepeništu Kalemegdana, preko puta francuske ambasade, gde su razvili transparent na kojem je pisalo: „Tvoju hrabrost pamtićemo, ideju pratićemo!”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Starim gradom tada se zaorilo: „Gore na nebu armija prava, što za tvoje boje živote je dala, hrabro ti igraj, za nas se bori, južna tribina cela će da gori, i kad je teško i kad je tuga, tu su tvoji ludi sinovi sa juga, pesma nek grmi, nikad da stane, za tebe živim, tebe volim Partizane!”, a vazduh je ispunio plamen i dim baklji.

KIMI NA PARASTOSU

Kolona se zatim, pevajući, uputila ka Knez Mihajlovoj ulici, gde je takođe upaljeno nekoliko baklji, a zatim je kolovozom Ulice kralja Petra sve vreme skandirala Goksijev nadimak i pevala. Na raskrsnici sa Ulicom Strahinjića bana od uličnih prodavaca su kupili cveće. Sledeće „stajalište” im je bilo kod obližnje cvećare, gde su se ponovo okupili i uputili ka Goksijevom muralu, na uglu ulica Knjeginje Ljubice i Cara Dušana. Mural je nastao na Ognjenu Mariju, a potpisala ga je navijačka grupa „Jang bojs”, uz reči: „Uvek prvi, uvek ispred svih.” Upitan za razgovor, Miloš Radisavljević Kimi je reporteru Objektiva kratko rekao: „Ne razgovaram s novinarima”, da bi, posle dramske pauze, udaljavajući se, dodao: „Možda. Jednom.”

JOŠ TROJICU IMAJU NA DUŠI

Optužnica protiv klana Belikvuk‒Miljković tek je podignuta, a već ima najava da će lista dela za koja se terete pojedini članovi ove kriminalne grupe biti produžena za još tri ubistva. Naime, prema nezvaničnim informacijama, Specijalno tužilaštvo, pritisnuto zakonskim rokom, moralo je da podigne optužnicu u trenutku dok se još uvek radi na kompletiranju svih dokaza, odnosno okončanju veštačenja materijalnih tragova, od kojih su neki već prikupljeni, a neki se prikupljaju.

Konkretnije, u slučaju dva ubistva napravljeni su krupni pomaci, dok bi uskoro trebalo da bude rešeno još jedno. O obimu istrage koja se vodi protiv klana slikovito govori to što je na njoj angažovano troje tužilaca. Belivuk i Miljković sa još nekoliko optuženih trenutno se terete za pet brutalnih ubistava ‒Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 02. AVGUST

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar