Potpisan sporazum sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC, Vučić: “Ovo je VELIKA STVAR za Srbiju”

Značajan dan za našu zemlju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Posle sastanka potpisan JE Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obraćanje Godfrija

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri zahvalio se predsedniku Vučiću i ministarki Zorani Mihajlović.

– Naša ambasada i američke firme daju punu podršku, projektima poput ovog možemo da unapredimo adaptaciju na klimatske promene – rekao je on.

Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Obraćanje Vučića

– Za nas je ovo početak jedne nove ere, važan iskorak u budućnost, predstoje nam ne laki razgovori, verujem da ćemo napraviti najbolji mogući dogovor. Ukoliko bismo ispunili sve ono, mi bismo na površini imali izgrađene solarne panele koje bi proizvodili oko 3 odsto električne energije u Srbiji, a time bismo smanjili broj štetnih gasova – rekao je Vučić.

– Pokazujemo koliko smo privlačni za investitore, zahvaljujem se ambasadoru Godfriju na posvećenosti – rekao je on.

On je dodao da se nada da će u najkraćem roku biti potpisan Ugovor.

Pitanja novinara

– Što se tiče karbon taksi, oni su to odložili za 2026, da ne ulazim u razloge. Suština je u tome da bismo imali problema, ali bi Crna Gora imala najveću štetu, zatim BiH, onda mi, nama bi 12 odsto bili uvećani troškovi. Ono što je za naše građane važno je da uradimo šta možemo – istakao je predsednik.

Predsednik je dodao da ćemo morati da gradimo solarne panele.

– Hoćemo da imamo energetsku stabilnost, sigurnost, da imamo struju. Kome mi svi izvozimo struju, pogledajte kakve probleme imaju. Gledaćemo da povećavamo naše kapacitete – istakao je.

Imamo mnogo drugih projekata sa Amerikancima, rekao je Vučić.

– Ovo je velika, važna stvar za Srbiju. Uveren sam da će doprineti daljem interesovanju energetskih kompanija, verujem da ćemo moći da prihvatamo takve projekte i da građanima obezbedimo čistiji vazduh – kazao je on.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar