On je klinac sa Balkana, nije uglađen kao Federer: Zapušio je usta svim mrziteljima Đokovića zauvek!

Sjajan tekst britanskog novinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

Veliki broj stranih medija jedva dočeka da Novak Đoković doživi poraz i ne ostvari zadati cilj. Odmah krene lavina naslađivanja, loših komentara i teksova o Srbinu, što pokazuje da mnogi vrlo otvoreno i jasno pokazuju svoj animozitet prema najboljem teniseru svih vremena.

Naravno, ima i onih koji vole i cene Đokovića, a jedan od njih je britanski novinar, najstarijeg svetskog nedeljnika “The Spectator”, Janis Babulijas napisao je sjajnu kolomnu nakon Novakovog neuspeha na Olimpijskim igrama pod nazivom “U odbranu Novaka Đokovića”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Đoković nije čovek koga je lako voleti. Nekada kada pobedi rivala ismeva neprijateljski nastrojenu publiku. Njegove proslave su previše dramatične. Pa opet, kakva god bila presuda njegovih kolega poput Nika Kirjosa, ili Pirsa Morgana koji je Đokovića nazvao ‘razmaženim derištem’ nakon nastupa na Olimpijskim igrama, šta je prava istina o Đokoviću?

– Đoković je van terena topla i vesela osoba. Preko svoje fondacije sakuplja i donira milione dolara i pomaže svojoj Srbiji, ali i inostranstvu. Za vreme pandemije donirao je milion dolara za medicinsku opremu i respiratore srpskim bolnicama. To nije loše za osobu za koju neki lažno tvrde da negira korona virus?

Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

– Za neke teniske navijače nema sumnje da je on uljez, pa se kao takav suočava sa čistim snobiznom. On je klinac sa Balkana – nije uglađen kao švajcarski šampion Rodžer Federer, a niti lep i nasmejan kao španski tensier Rafael Nadal. On prekida to prelepo rivalstvo i dominira terenima – piše Britanac

– Kako se usuđuje? – sarkastično je napisao Britanac i dodao:

– Pa nije Đoković jedini igrač koji je izgubio živce na terenu. Videli smo takve stvari i od šampiona kao Serena Vilijams ili Rodžer Federer.

– Đoković je jedan od najboljih tenisera koje je svet video, rušio je rekord za rekordom, on je idol mladima u Srbiji i svoje vreme i bogatsvo koristi kako bi im pomogao. Takođe, zauzima se za mlade tenisere koji tek počinju. Ipak, previše puta u Novakovom slučaju te stvari budu neprimetne. Teško da zbog toga možete da krivite Đokovića što je ponekad gubio živce i rugao se protivnicima.

Bonus video:

Dirljiv potez Milice Mandić: Zlatna devojka još jednom pokazala koliko voli Srbiju (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar