Testera, brojač ovaca ili pričalica: Postoji 7 tipova spavača, koji je vaš?

Da li imate lak san ili ni zemljotres ne može da vas probudi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Budući da dobar deo života provedemo spavajući, zanimljivo je pogledati u koji tip spavača spadamo.

Da li ste laki na snu ili ni zemljotres ne može da vas probudi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ili možda pričate u snu i svom partneru iznova priređujete noćna iznenađenja.

Sedam tipova spavača:

1. Pričalica

Ovaj tip spavača redovno svojim noćnim avanturama uveseljava partnera. On priča u snu i najčešće toga nije ni svestan. Na njegovom repertoaru najčešće su teme koje ga muče u stvarnosti kao što su problemi na poslu, svađa s prijateljima, nenajavljena poseta roditelja…

Ujutro se često posrami, ali dobra strana je da je takvo ponašanje retko i da ne traje dugo. Jedini problem je ako kaže nešto što onaj ko leži pokraj njega ne bi smeo da čuje.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

2. Hrče kao testera

Kod ovog tipa spavača ne pomaže ni gurkanje laktovima, okretanje na bok pa čak ni zviždanje. Testera svojim noćnim zvucima redovno budi partnera, ali i sve ukućane. On spada u grupu od 40 odsto muškaraca i 25 posto žena koje muči hrkanje.

3. Brojač ovaca

Ovom tipu spavača krevet ne donosi nimalo odmora. On po celu noć ne može oka da sklopi, nesanica je njegov verni pratilac. I dok noć još i nekako može da podnese, jutra su mu skoro nepodnošljiva. Umor je toliko veliki da ne može da se koncentriše na poslu ili u školi.

Foto: Shutterstock, ilustracija

4. Zemljotres? Koji zemljotres?!

Ovaj tip ima dubok san i najčešće prespava nevreme, svađu komšija pa čak i zemljotres. On se toliko raduje odmoru da lako zadrema i popodne, a ujutro najviše od svega voli da pomeri budilnik za dodatnih 10 minuta.

5. Spava kao zec

Ovom tipu spavača ne pomažu ni maske za oči, ali ni čepići za uši. On čuje i najmanji šum, zatvaranje vrata ili puštanje vode u WC-u. Njegov san je lagan, ali može da mu pomogne vežbanje. Umor će ga brže savladati i njegov će san biti kvalitetniji.

Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Nemam ja vremena za spavanje

Ovaj tip spavača misli da spavanjem samo gubi dragoceno vreme. On se budi u tri sata ujutro i priprema projekat za posao, ali zato često jedva otvara oči kad je najpotrebnije.

7. Sve po propisima

Ovaj spavač ne spava duže od preporučenih sedam sati, diže se u cik zore i prava je jutarnja ptica. Ne želi da ga išta ometa za vreme sna pa sklanja mobilni i TV iz spavaće sobe, a zavese uvek navlači tako da ne može da se probije nijedan zrak sunca.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar