SRAMNO! U novinama koje uređuje vođa tajkunske opozicije osvanula SKANDALOZNA karikatura (FOTO)

Karikatura koju potpisuje Dušan Petričić ne napada se brutalno samo Aleksandar Vučić već i institucija predsednika države

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrej Tarfila/Shutterstock Editorial/Profimedia, EPA

Sramna karikatura osvanula je juče na naslovnoj strani dnevnih novina NOVA , medija čiju uređivačku politiku vodi Dragan Đilas, tajkun i lider SSP! Tamo stoji da je u toku mrtva trka da li će predsednika države Aleksandra Vučića pre uhvatiti policajci ili psihijatri, odnosno otvoreno se poručuje da ga što pre treba strpati ili u zatvor ili u ludnicu. Time bi se, veruju, konačno otvorio prostor da zemljom zavlada upravo Đilas!

Karikatura koju potpisuje Dušan Petričić ne napada se brutalno i ne vređa samo Aleksandar Vučić već, što je mnogo ozbiljnije, institucija predsednika države, sama država, ali i građani koji su Vučića birali!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Profesor dr Miroslav Bjegović ocenjuje da je prosto neverovatno što pojedini mediji brutalno napadaju instituciju predsednika zarad šake prljavih dolara koje dobiju sa Zapada i svesno rade protiv interesa sopstvene zemlje.

– Jasno je zašto su ove novine osnovane, ali treba naglasiti da je i ovako delovanje u vezi s organizovanim kriminalom čiji su pipci inostrani faktor koji radi protiv nacionalnih interesa Srbije želeći njenu destabilizaciju. Pojam unutrašnjeg neprijatelja je vidljiviji nego ikada i krajnje je vreme da se s ovim problemom pozabave službe bezbednosti koje štite državne institucije i njene predstavnike od napada, uticaja i podrivanja od stranog faktora koji bi da kroji budućnost Srbije po njenim merilima i interesima – poručuje Bjegović.

Analitičar Željko Injac primetio je da korporativni mediji koriste istu propagandnu matricu i kad napadaju crkvu, i vojsku i državne institucije Srbije, a da ta propaganda ima za cilj da ogadi Srbima njihove institucije i da ih okrene protiv njih.

Foto: Printscreen

– Probajte da zamislite takvu propagandu, recimo, u Americi. Nezamislivo je. Holivudski filmovi neprestano veličaju instituciju predsednika, promovišu američku zastavu, vojsku, itd. Američkog predsednika predstavljaju ne samo kao nacionalnog heroja, već i kao globalnog. On spasava svet od terorista, diktatora, vanzemaljaca i svih „pošasti“ mogućih i nemogućih. Zamislite jedan takav film o predsedniku Srbije i reakcije na njega, e u tome je problem jer je ta propaganda koja se vrši sistematski i organizovano uspela da nas ubedi da ništa naše nije dobro. To je ozbiljan problem za srpsko društvo. Namerno urušavanje ugleda srpskih institucija je ozbiljan i dugoročan projekat onih koji žele da vide Srbiju na kolenima – zaključuje on.

BONUS VIDEO:

Izvor: Alo

Komentari (2)

Ostavite komentar