Vučić o pritiscima Albanaca sa KiM: Oni bi da ne postoji Srpska lista – borićemo se i POBEDITI

Vučić je istakao da ne treba nametati ono što nas razdvaja kao glavno pitanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PINK

U Skoplju se danas održava veliki regionalni ekonomski forum u okviru inicijative Mini Šengen, na kome učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama.

Danas je na zatvaranju oficijalnog dela regionalnog ekonomskog foruma u Skoplju predstavljeno je novo ime i logo Mini-Šengena. Od danas ova inicijativa se zove “Open Balkan” tj. “Otvoreni Balkan”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Svako bira svoj put. Da smo mi pravili ovakvu inicijativu sa Crnom Gorom i BiH, optuživali bi nas da je to stvaranje Velike Srbije, ovako pošto to pravimo sa Skopljem i Tiranom čini mi se da niko to ne može da izgovori. Ali ono što je za mene važno je da mogu svi da učestvuju u toj inicijativi – poručio je on.

Vučić je istakao da ne treba nametati ono što nas razdvaja kao glavno pitanje.

– Ovo je iniciativa gde mora da postoji slobodan protok robe, usluge, građana i novca, a ne regionalna inicijativa koja se koristi za rešavanje bilateralnih problema, koji, čini mi se, nedovoljno brzo i uspešno rešavamo – ukazao je on.

Pitanja novinara

O napadima zbog Rio Tinta

– Divim se ljudima koji istrčavaju sa zaključcima, nije bitno što je rekao to onaj koji je lagao oko Jovanjice pa pokrao građane Trstenika oko gasovoda. Naravno, ništa nije crno-belo, uglavnom je sivo. To je velika investicija, od 2,4 milijarde, a može da skoči do preko 60-70 milijardi ako dođe do proizvođača električnih automobila, može da skoči do bilion. Ovi što primaju novac iz inostranstva, dobijaju od stranaca na stotine hiljada evra. Što ne daju pare nekom drugom? – upitao je Vučić.

– Je l’ hoćete da uvozimo struju, samo da biste zadovoljili nečije ambicije? Svi drugi hoće da nas uvuku u makaze gde bismo bili zavisni od drugih. Što nisu dali vama pare, nego “Ne davimo Beograd”? Zašto bi austrijska organizacija finansirala organizacije u Beogradu. Od čega da živimo, da imamo struju? To su ozbiljna pitanja. Ja nemam strah od odluke naroda – pitao je Vučić.

O Žaklini Tatalović

– Ja imam problem sa grčom otkako sam ugledao gospođu Tatalović na mojoj inauguraciji jer je ona bila najradosnija zbog moje pobede na izborima. Kad sam video kako su se Suzana i ona doterale, meni je taj grč ostao do dana današnjeg – rekao je on.

O investicijama

– Trudićemo se da privučemo više investitora, pa ću pitati druge što ne učestvuju u inicijativi. Dali smo vrlo napete rokove, ali će vam do Soluna trebati pet sati – kaže Vučić.

– Nama su kineske kompanije dva najveća izvoznika, uskoro će biti i Ling Long – rekao je predsednik.

On je govorio da politika privlačenja investitora donosi mir i stabilnost.

– Uvek je najbolje uložen novac u fabrike – istakao je on.

O “Otvorenom Balkanu”

– Nekim Evropljanima to smeta, jer zamislite mi smo se drznuli da sami donosimo odluke – naveo je predsednik.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

O KiM

– Oni bi u stvari želeli da ne postoji Srpska lista i Beograd na Kosovu. To rade već deceniju kroz različite programe, to je Kurtijeva ideja, on je rekao da neće Srpsku listu nego Radu Trajković, ali problem je što nisu mogli da dobiju dva odsto glasova – rekao je Vučić.

– Mi smo mali i slabi, oni su prava imperija, ali naše je da se borimo, borićemo se i pobediti – poručio je predsedik.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar