U Spužu besni MAFIJAŠKI RAT: Kavčani opet napali škaljarce, spržili organizatora ubistva na Velju Nevolju

Vukadinović se sumnjiči da je iza zidina spuškog zatvora u januaru u Tivtu organizovao ubistvo Veljka Belivuka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Pritnscreen,TANJUG / RADE PRELIC / mn

Petorica pripadnika “kavačkog klana” vrelim uljem spržili noge “škaljarcu” Janku Vukadinoviću, koji je u januaru iz zatvora organizovao neuspeli atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu.

Petorica pripadnika “kavačkog klana” su pre dvadesetak dana u zatvoru “Spuž” u Podgorici vrelim uljem polili “škaljarca” Janka Vukadinovića, koji je u januaru iz zatvora organizovao neuspeli atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Kavčani” su na isti način prekjuče spržili još jednog “škaljarca”, R. K., zbog čega su kažnjeni samicom.

Otvor na vratima

Kako su preneli crnogorski mediji, “kavčani” su prekjuče iskoristili priliku kada je R. K. u pratnji stražara prolazio pored njihove ćelije.

– U tom trenutku neko od pritvorenika je kroz otvor na metalnim vratima ćelije prosuo vrelo ulje na noge R. K. Srećom, on nije teže povređen, a istraga bi trebalo da utvrdi kako su pritvorenici došli do vrelog ulja. Inače, R. K. je iza rešetaka zbog sumnje da je dilovao narkotike za “škaljarski klan” – preneli su tamošnji mediji.

Kako se dodaje, pre samo dvadesetak dana u spuškom istražnom zatvoru ista mafijaška grupa spržila je noge i Janku Vukadinoviću, visokopozicioniranom pripadniku “škaljarskog klana”.

– Pritvorenici su polomili otvor na vratima ćelije i to prikrili od stražara. Kada su čuvari sprovodili Vukadinovića u šetnju, “kavčani” su kroz otvor na vratima prosuli vrelo ulje na njega. Vukadinović je tom prilikom zadobio teške opekotine nogu – preneli su mediji.

Inače, Vukadinović se nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. godine u lokalu “Forum” likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktan izvršilac označen je Podgoričanin Marko Jovanović, dok su Vukadinović i njegov brat Predrag bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon likvidacije.

U međuvremenu, crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo prikupilo je nove dokaze protiv Vukadinovića, koji se tereti i da je iz zatvora pripremao likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu, koji su držali ogranak “kavačkog klana” u Srbiji. Ovo ubistvo sprečile su crnogorske bezbednosne službe.

– Vukadinović se sumnjiči da je iza zidina spuškog zatvora u januaru u Tivtu organizovao ubistvo Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegovog prijatelja Marka Miljkovića Mesara, koji su tada bili u gostima kod Radoja Zvicera, vođe “kavačkog klana”. Tada su kao članovi bande koja je trebalo da ubije Belivuka i Miljkovića uhapšeni Radovan Stanišić, Mile Jovanović i Goran Marković – pišu crnogorski portali.

‘Pali’ čim su se vratili

Vukadinović je, inače, ranije odslužio dvogodišnju kaznu zatvora jer je 23. decembra 2013, u podgoričkom naselju Blok 6, aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. U napadu nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Podsetimo, Belivuk i njegova “desna ruka” Miljković uhapšeni su u Srbiji 4. februara, samo nekoliko dana nakon što su se vratili iz posete šefu Radoju Zviceru. Sa Belivukom i Miljkovićem je uhapšeno još tridesetak članova njihove bande i oni se terete za najmanje pet teških ubistava, kao i za preprodaju droge i druga krivična dela, prenosi Informer.

I ranije se pržili uljem u zatvoru

Jovan Jovanović iz Kotora u julu 2016. vrelim uljem spržio je lice sugrađaninu Igoru Božoviću i naneo mu teške telesne povrede. Jovanović je slovio za člana “škaljarskog klana”, a Božović je označen kao visokopozicionirani član “kavačkog klana”. Jovanović je zbog tog napada osuđen na 13 meseci zatvora.

BONUS VIDEO: 

 



Izvor: Informer

Komentari (1)

Ostavite komentar