Velika AKCIJA policije u Leskovcu: Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su ZLOUPOTREBILI službeni položaj

Osumnjičenima D. A., F. S. i M. D. je određeno zadržavanje do 48 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, Objektiv.rs/Tamara Gak

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policijskim službenicima PU Leskovac uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućile prodaju nelegalno pribavljene drvne mase.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je D. A. (1966), zaposlen u JP „Srbijašume“, dok se za zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju terete M. D. (1961) iz istog preduzeća i F. S. (1975). Takođe, uhapšeni su i N. M. (1980), N. O. (1979), M. P. (1986), D. J. (1961) i M. V. (1966), koji se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako se sumnja, D. A. je od 22. maja do 2. jula ove godine sačinio fiktivne propratnice za obeležavanje drvne mase, iako je znao da drvna masa ne potiče sa matičnih parcela, kao i da je potom omogućio F. S. i M. D. prodaju navedene nelegalno stečene drvne mase, u količini od 200 metara kubnih.

N. M., N. O., M. V., M. P. i D. J. se sumnjiče da su kupovali i prevozili drvnu masu za koju su znali da ne potiče sa odgovarajuće katastarske parcele niti od pravog vlasnika šumskog područja.

Osumnjičenima D. A., F. S. i M. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su N. M., N. O., M. P., D. J. i M. V. privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar