Mesar i Belivuk mu OTELI najvrednije: Uz pomoć Mileta kapetana UBILI 10 škaljaraca, razradili opasnu šemu

Kapetan je surovom dvojcu na čelu klana koji je operisao pod krinkom navijačke grupe "Principi" stavio na raspolaganje i svoj telefon

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pink/Printscreen

Mileta R. (51), poznat i pod nadimkom Mile Kapetan, prethodnih godina nije se pojavljivao u stupcima crne hronike. Ovaj rođeni Kraljevčanin s dugogodišnjom stalnom adresom u Baru bio je član kriminalne grupe u međuvremenu ubijenog Luke Đurovića, koji je pak bio blizak Luki Bojoviću, a svi oni “škaljarskom klanu”. Sa suparničkom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića “upetljao” se silom prilika, navodno krajem 2019. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Do toga je došlo kad su mu oteli ženu i decu kako bi ga primorali da sarađuje s njima. A ta “saradnja” ogledala se u tome da bude mamac za druge žrtve, koje su, ispostaviće se, skončale u “kući strave” u Ritopeku. Kapetan je surovom dvojcu na čelu klana koji je operisao pod krinkom navijačke grupe “Principi” stavio na raspolaganje i svoj telefon, koji je zatim korišćen za postavljanje zamke protivnicima. Kada više nisu imali koristi od njega, oni su ga uklonili.

NJEGOV KRAJ JE BIO UŽASAN

U emisiji “Intervju” predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je kraj ovog pripadnika “škaljarskog klana” bio “užasan”, komentarišući fotografiju Marka Miljkovića sa otetim Kapetanom.

– Na fotografiji je Marko Mesar i pripadnik “škaljarskog klana” koji je otet, a čiji je kraj užasan. Oni nekog otmu, drže ga na nekoj lokaciji, a on mora da se ponaša kao da je sve u redu i da se i dalje čuje s pripadnicima “škaljarskog klana” kako bi ih naveo da dođu i “ubiju” Belivuka – objasnio je on. Mileta R. je, kako se sumnja, taj koji je slao poruke Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću, lažući ih da je “Vepar uhvaćen” i da dođu “da ga muče”, aludirajući na Veljka Belivuka. Šarac se nije “upecao”, ali jeste Vukićević. Ubijen je u Ritopeku, posle zverskog mučenja. Šarac je likvidiran u tržnom centru “Ušće”.

Foto: Pink/Printscreen

“RADOVCI” BILI U ATINI

Prema određenim operativnim podacima, Mileta R. je prethodno sa S. L. iz Podgorice odao “kavčanima” lokaciju na kojoj se kriju Alan Kožar i Damir Hadžić, koji su ubijeni 23. jula 2020. godine u Grčkoj. Nakon dvostrukog ubistva u Atini, kada je škaljarski kriminalni klan gotovo obezglavljen, Kapetan je pred “škaljarcima” optužio S. L. za izdaju. Prema podacima crnogorske policije, “kavčani” su za ova ubistva, ali i ubistva drugih vođa “škaljaraca” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, likvidiranih šest meseci ranije, angažovali ubice koje su se krile pod okriljem navijača Rada. Zanimljivo, i sam Veljko Belivuk je bio pripadnik ove grupe huligana pre nego što je postao deo “Janjičara” Saleta Mutavog.

CRNOGORCI ĆUTE

Pozivajući se na interese dalje istrage i traganja, crnogorska policija se zasad ne oglašava o Kapetanovoj eventualnoj ulozi u nestancima J. J., R. M., S. L., D. H. i Nikole Stanišića, bliskih škaljarskom kriminalnom klanu, kao i frizera iz Bara A. S. Specijalno državno tužilaštvo i policija Crne Gore uspeli su da pronađu samo dokaze da je Stanišić otet i ubijen, ali ne i njegovo telo. Za njegovu smrt policija je krajem aprila osumnjičila kriminalnu grupu koju su formirali Slobodan Kašćelan (58) i Radoje Zvicer (39), Radoje Živković zvani Žuti (35) i Milan Vujotić (39).

BONUS VIDEO:

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. JUL

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar