Nije vam potreban frizer: EVO kako da uradite tretman za ISPRAVLJANJE kose kod kuće

U samo nekoliko koraka do savršeno ravne kose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Nije tako komplikovano i zahtevno primeniti tretman za ispravljanje kose kod kuće.

Ovaj “uradi sam” frizerski poduhvat pratite po koracima, poštujte uputstva s pakovanja i preporuke proizvođača, pogotovu što se tiče vremena pripreme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šta vam je potrebno: keratin komplet, četka za farbanje kose, češalj sa širim zubcima, pegla za kosu, gušći češalj, zaštitna maska i plastične rukavice.

Prvi korak – pranje kose

Operite kosu šamponom iz seta za skidanje masnoće, nečistoće i ostataka svih preparata za kosu. Možete oprati i dva puta da biste bili sigurni. Dobro osušite kosu fenom, ne sme biti nimalo vlažna.

Drugi korak – nanošenje keratina

Foto: Tomas Anderson / Panthermedia / Profimedia

Stavite keratin – masku u posudu i počnite da je nanosite od korena ka vrhovima kose tako što kosu izdelite na tri ili više delova, pa svaki deo na srenji pramen. Bitno je da celu kosu dobro namažete. Koristite plastične rukavice i možete onda i rukama kao farbu da nanosite na kosu. Ostavite da keratin deluje po uputstvu – oko 20 do 25 minuta.

Treći korak – sušenje i peglanje

Stavite masku na lice i dobro osušite kosu, bez ispiranja, dok je keratin na njoj. Koristite širu četku. Zatim uključite peglu na najjače i svaki pramen pređite 5 do 7 puta, kako biste dobili pravi svilenkasti izgled.

Četvrti korak – ispiranje

Posle dvanaest sati, možete normalno da operete kosu, koristeći šampon i balsam za negu. Osušiti uobičajno fenom ili na vazduhu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar