SKANDAL trese Sjenicu: Muž prijavio direktora Centra za socijalni rad da mu je SILOVAO ženu u kancelariji

Korisnica socijalne pomoći H. A. prijavila da je u kancelariji napastvovao direktor Novak Dumić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Korisnik socijalne pomoći H. F. (40) iz sela kod Sjenice prijavio je policiji u ponedeljak 19. jula da je njegovu suprugu H. A. (39) silovao Novak Dumić (64), direktor Centra za socijalni rad u Sjenici, bivši odbornik Srpske radikalne stranke, a sadašnji član SPS.

Muž silovane žene je policiji do detalja ispričao kako je direktor seksualno napao njegovu ženu u svojoj kancelariji.

– Žrtva je odmah pozvana na saslušanje u policiji povodom ozbiljnih optužbi i tada je priznala da se prepustila Dumiću i da je pustila da je obljubi ne pružajući otpor, a sve u strahu da ne izgubi pravo na socijalnu pomoć. Muž je ovu ženu nagovorio da podnese krivičnu prijavu protiv Dumića za silovanje i ona je u suzama insistirala da joj pomognu policijski službenici – ispričao je izvor iz policije za Srpski telegraf.

Sumnjiva dodela dečjeg dodatka

Dumić je, prema rečima našeg izvora, mnogo puta do sada zloupotrebio položaj i policija je protiv njega pokretala u više navrata krivične postupke.

– Policija je ranije podnosila prijave protiv Dumića za faslifikovanje uverenja za dečji dodatak. On je oko 60 uverenja poklonio moćnicima, direktorima i omogućio im da primaju dečji dodatak, čime je za milione oštetio državni budžet – ispričao je dobroobavešteni izvor.

Iako zvanično nismo dobili Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, koje je nadležno u ovom slučaju, uprkos upornim pokušajima da s njima stupimo u kontakt telefonski ili putem elektronske pošte, od izvora bliskog istrazi saznajemo da je pokrenut postupak protiv direktora.

– Edis Arifović, zamenik Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru, dobio je ovu prijavu za silovanje i Dumić će uskoro biti pozvan na saslušanje u tužilaštvu – rekao je izvor Srpskog telegrafa.

Dumić je, nezvanično saznajemo, negirao sve navode iz prijave. Međutim, lokalni policajci i njegovi sugrađani nisu bili iznenađeni zbog najnovije prijave na njegov račun jer su čak i javno ugroženi govorili o navodnim zlodelima direktora, koji bi, po prirodi stvari, trebalo da bude human.

Rođaci ga brane

Rođaci Dumića u Sjenici stali su u njegovu odbranu.

– Ne verujemo da je istina to što pričaju ljudi o Novaku. Znate, ima žena koje su koristoljubive i same se nude ljudima na položaju. Ono što možemo da kažemo jeste da je Novak prema nama dobar i veoma je druželjubiv i spreman da nasmeje i oraspoloži svakoga. On ima ženu i odraslu decu i ne verujem da spopada žene – rekla je njegova rođaka.

Invalidi Sjenice su još pre sedam godina govorili za lokalnu televiziju Sandžak lajv i apelovali da se Dumić skloni s funkcije zbog lošeg tretmana ugroženih kategorija stanovništva, mobingovanja žena i otvorenih nepristojnih ponuda. Tom prilikom su istakli da su obavestili i predsednika opštine i brojne institucije u Srbiji o ponašanju direktora Centra za socijalni rad.

ŽALILE SE

– Rekao je mom mužu: “Šta tebi treba kad imaš vilu, mladu i zgodnu ženu, hajde da se menjamo.” Šta mislite kako se tada osećao moj muž kao čovek, a koliko sam ja bila ponižena. Predsednik opštine mi je rekao da je kod njega došlo “milion” žena koje su rekle da im je Novak govorio: “Daj mi…, pa ću ti dati pomoć” – ispričala je žena u razgovoru za Sandžak lajv, a njen muž se nadovezao i imenovao jednu sugrađanku koja je ranije optužila Dumića da je napao u kancelariji, uz još nekoliko žena koje su tvrdile isto.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložilo je 20. jula Skupštini opštine Sjenica da razreši dužnosti Novaka Dumića shodno zakonu, budući da je njegov mandat trebalo da traje samo četiri godine.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (1)

Ostavite komentar