Dubai otišao korak DALJE: Zbog suše i nesnosnih temperatura vlasti NAPRAVILE veštačku kišu (VIDEO)

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od zemalja na svetu sa najmanje padavina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

S obzirom da “majka priroda” nije do sad pomogla, nadležni u Dubaiju smislili su sopstveni način da stvore kišu, dok se bore sa temperaturom od 50 stepeni. Ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osmislio je dron tehnologiju koja šokovima u oblacima izaziva kišu, navodi Mirror.

Reč je o višemilionskim pokušajima borbe sa nepovoljnim vremenskim prilikama. Ujedinjeni Arapski Emirati su inače jedna od zemalja na svetu sa najmanje padavina, a njeni stanovnici se trenutno svakodnevno “peku” na temperaturi od 50 stepeni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nacionalni meteorološki centar počeo je zato da koristi dronove koji u oblake ispuštaju električna pražnjenja. Metoda, poznata kao “sejanje oblaka” primorava oblake da se grupišu i formiraju padavine. Fotografije koje je objavio Nacionalni meteorološki centar prikazuju padavine nalik monsunskim dok se automobili bore sa padavinama na auto-putu u scenama koji bi pre odgovarali jugoistočnim zemljama Azije, ali definitivno ne i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izgleda i da su dronovi bili toliko efikasni da su i u drugim delovima zemlje bila izdati žuti meteoalarmi, kao upozorenje na potencijalno opasno vreme, piše Alo.

Video možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar