Bruka i sramota! Tesla bi ‘41. u NDH bio ZAKLAN, a sada ga Hrvati stavljaju na kovanicu evra

Plenković je potvrdio da će se na kovanici evra nalaziti lik znamenitog srpskog naučnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: Roger-Viollet / Roger Viollet / Profimedia,Pixabay / Clker-Free-Vector-Images

Lik Nikole Tesle, naučnika svetskog glasa i srpske nacionalnost, naći će se, prema trenutnom konceptu, na hrvatskoj kovanici evra u vrednosti 50, 20 i 10 centi, a predlozi su da to budu još i šahovnica, karta Hrvatske, kuna i glagoljica.

Premijer Andej Plenović izjavio je danas da su to predlozi koji su se iskristali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Koncept bi otprilike bio šahovnica kao podloga na svim kovanicama, pa redom karta hrvatske na dva evra, kuna na jedan evro, 50, 20, 10 centi Nikola Tesla i na pet, dva i jedan cent glagoljica kojom će pisati HR – rekao je Plenković posle sastanka užeg kabineta vlade, preneli su hrvatski mediji.

Ono što Plenković nije rekao je da ako bi se slučajno srpski naučnik, Nikola Tesla 1941. godine našao u NDH, bio bi zaklan i bačen u jamu kao i brojni pripadnici porodice Tesla i više od 500 žitelja Smiljana.

Nikola Tesla je rođen 10. jula 1856. godine u Smiljanu, kao dete lokalnog sveštenika Srpske pravoslavne crkve Milutina Tesle i njegove žene Đuke, na području vojne granice tadašnje Austrije.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (4)

  1. To Darko, iskonski Srbine??? bravo. Čuj Darac , od korone se spašava cepljenjem al za ove izleve mržnje prema komšijama nema tebi leka sinko.

    Odgovori

Ostavite komentar