Legenda Mančestera igra fudbal u beogradskim blokovima: Ovo je najluđa priča koju ćete pročitati!

Harao je stadionima širom Starog kontinenta, a priliku da ga gledaju imali su stanovnici Novog Beograda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Vensan Kompani je sigurno obeležio jedan deo fudbalske istorije noseći dres Mančester sitija i reprezentacije Belgije.

Bio je jedan od omiljenih igrača u Evropi, krstario je stadionima i donosio velike pobede svojim timovima, ali mali broj ljudi zna da je jednom zaigrao i u novobeogradskim blokovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ipak, početak ove priče je veoma tužan. Sada već davne 2000. godine mladi perspektivni fudbaler Uroš Tišma, koji je trebalo da otputuje u Ameriku nastradao je u saobraćajnoj nesreći nakon što mu je auto proklizao kod Ušća i upao u Savu.

Od te godine se u bloku 19a tradiocionalno organizuje turnir memorijanog karaktera u čast Uroša Tišme, koga svi pamte kao sjajnog momka i blokova sa fenomenalnim fudbalskim sposobnostima.

Prošlo je šest godina od te tragedija, pa je u leto 2006. godine održan tada već tradicionalni turnir “Uroš Tišma”. Među prijavljenim igračima bio je fudbaler Goran Lovre, koji je u tom periodu prelazio iz Anderlehta u Groningen.

Lovre na taj turnir u bloku 19a nije došao sam, već je poveo svog klupskog kolegu Belgijanca Vensana Kompanija, koji je takođe bio na izlaznim vratima Anderlehta.

Tada 20-godišnjak je bio glavna atrakcija turnira u bloku, kako zbog fudbalskih sposobnosti, tako i činjenice da je stranac i profesionalni fudbaler.

Kao što možete da pretpostavite ekipa u kojoj je Kompani igrao je osvojila turnir, a on je kasnije odigrao dve sezone u Hamburgu, pa prešao u Mančester siti, a sve ostalo je istorija.

BONUS VIDEO:

Dve godine posle skandala stigla presuda: Navijač Sitija doživotno izbačen sa Etihada zbog rasizma!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar