Idealno OSVEŽENJE u pravo vreme: Ledeni kokteli za tropske dane (RECEPT)

Napravite ih sami kod kuće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Ne propustite da napravite neki od najpopularnijih letnjih koktela, koji su lagani, prepuni ukusa voća i osvežavajući.

Kombinujte ih prema svom ukusu, sa više ili manje alkohola i soka, uvek dobro rashlađene i sa dovoljno leda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dopunite arome i dekoraciju čaše svežom nanom i kriškama limuna, to će biti najbolji način za potpuno opuštanje posle napornog dana.

Mohito

Sastojci:

dovoljno vode da napunite posudu s ledom

sveži listići nane

jedna limeta

kašika belog šećera

beli rum ili votka

gazirana voda

Foto: Gennadiy Poznyakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema: napunite posude s ledom vodom u koju ste stavili listiće nane. Ostavite ih da se zamrznu tokom noći. U visokoj čaši mešajte i gnječite jednu kašiku šećera i desetak listića nane dok se ne sjedine. U sokovnik iscedite jednu limetu i dodajte joj kockice leda sa nanom, a potom to sjedinite sa izgnječenim šećerom i nanom. Izmešajte jednu rakijsku čašicu ruma ili votke s gaziranom vodom i sve to pridružite limeti.

Tekila sanrajz

Sastojci:

50 ml tekile

sok od pomorandže

sok od nara

2 – 4 kockice leda

kriška limete ili kriška narandže za dekoraciju

Foto: Ulrich Schade / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema: ubacite kocke leda u čašu. Preko leda sipajte 50 ml tekile. Sipajte sok od pomorandže, a zatim i sok od nara u odnosu 4:1. Dekorišite kriškom limete ili kriškom pomorandže po želji. Poslužite sa jednom slamkom.

Malina limončelo

Sastojci:

3 kašičice pirea od malina ili šaka celih

3 kašičice limončela

2 kašičice vode

1 kašičica limuna sveže ceđenog

1 kašičica šećera u prahu

kocka leda

Foto: Marcin Lukaszewicz / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema: sve sastojke stavite u šejker ili teglu ili staklenu flašu s poklopcem i dobro izmešajte. Poslužite u čaši s kriškama limuna, slamčicom i kockama leda.

Belini s breskvama

Sastojci:

6 dl soka ili pirea od breskve

3 dl šampanjca

2 kašike sirupa od maline

Priprema: sirup od breskvi napraviti od svežeg voća, tako što se iseckane i oljuštene breskve propasiraju ili u blenderu samelju u gusti sok. Sipati u čašu pire ili sok, zatim vino i na kraju sirup od maline. Izmešati sve sastojke, koji treba da budu hladni, i uživati!

Aperol špric

Sastojci:

1 boca ohlađenog proseka

1 boca aperola

soda

kockice leda

kriške narandže

Foto: Petr Goskov / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema: iako mnogi veruju da je metoda 3:2:1 najbolja za ovaj recept, proizvođači aperola kažu da treba koristi metodu 50:50. Čaše napunite kockama leda. Kombinujte proseko i aperol u jednakim delovima. Dodajte malo sode. Ukrasite kriškom narandže. Možete dodati i maslinu na štapiću, ako želite da ga poslužite onako kako to rade u Veneciji.

Mimoza

Sastojci:

15 ml likera od pomorandže

45 ml soka od pomorandže

110 ml hladnog šampanjca

kriške pomorandže

Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema: uzmite visoku čašu za šampanjac. Najpre sipajte liker, zatim sok od pomorandže i najzad šampanjac. Ukrasite kriškama pomorandže.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar