KO je Danijela Štajnfeld: Sve što niste ZNALI o glumici čija je portesna priča UZDRMALA region

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, kog je optužila za silovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Region je pre izvesnog vremena uzdrmala potresna priča glumice Danijele Štajnfeld koja je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao “moćnih iz filmske industrije”. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega, poznati glumac Branislav Lečić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Branislav i Danijela u martu su ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice, Lečić je odbacio sve optužbe i tvrdio da nije učinio ni pokušao da učini kazneno delo silovanja, a danas je saopšteno da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo Danijelinu krivičnu prijavu protiv glumca. U saopštenju tužilaštva otkriveni su razlozi ovakve odlluke, a više o ovim detaljima pročitajte OVDE.

Ko je Danijela Štajnfeld?

Rođena je 1984. u Ruskom Krsturu u Vojvodini. Završila je glumu na FDU u klasi profesora Dragana Petrovića, a domaća javnost upoznala ju je u filmu “Ivkova slava”, u kom je glumila devojku na koju “pada” lik Nikole Đurička, a potom smo je gledali i u serijama „Ranjeni orao“, „Vratiće se rode“, „Ono naše što nekad bejaše“…

Kako su prenosili domaći mediji, Danijela se u ranoj mladosti bavila uzgajanjem kokoški i malina, nakon čega je upisala studije glume, a glumac Dragan Pelević Pele, na čijoj klasi je studirala, zaslužan je za njenu popularnost i uspeh u svetu glume.

Poslednji film koji je snimila u Srbiji je “Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” iz 2011. godine, nakon čega je napustila zemlju i započela “novi život” na američkom podneblju. Po odlasku u Ameriku snimila je više projekata, među kojima je i triler “Cash only” iz 2015. godine u kom je igrala Albanku Blertu, koja ima aferu sa glavnim likom Martinijem. O ovom ostvarenju pisao je i poznati američki list “New York Times”, a ovo je ujedno i poslednji film koji je snimila u prethodnih pet godina, pre pomenutog dokumentarca.

U svom dokumentarcu “Drži me čvrsto”, koji je do temelja potresao Sarajevski Filmski Festival, Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, a kako je navela, upravo ovaj događaj bio je presudan da odluči da napusti zemlju i odseli se u Ameruku.

U SAD je završila postdiplomske studije i igrala u nekoliko filmova. Tečno govori engleski, ali i hebrejski i rusinski jezik, budući da joj je otac Jevrejin a majka Rusinka.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Danijela je divna osoba, topla i vrlo požrtvovana u svom poslu kao i u odnosu sa ljudima. Neka joj Bog pomogne protiv onog "Znaš li ti ko sam ja"

    Odgovori
  2. Godine lete - a sa njima i vreme kada se gradi status u bransi. U ovom slucaju, karijera nase junakinje je kao bara stajacica. Mozda bi bilo bolje da nigde nije ni odlazila. Ako je prica o Leki istinita - to je sada jako tesko dokazati. Ja njen dokumentarac nisam gledao, ali mi se cini da je pitak - neka nastavi sa snimanjima u ovom zanru, mozda nesto i promeni na bolje.

    Odgovori

Ostavite komentar