Sankcionisana direktorka koja je na silu VUKLA decu od bake: Epilog nakon DRAME u Blacu (VIDEO)

Pošto je CSR doneo rešenje da se deca daju majci njihove pokojne majke, advokatska kancelarija je uspela da poništi to rešenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Etički odbor Komore socijalne zaštite doneo je odluku da se sada već bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Blacu Ivani P. šest meseci zabrani obavljanje poslova iz oblasti socijalne zaštite, po prijavi Advokatske kancelarije „Aleksić i saradnici“ iz Beograda koja besplatno zastupa Ljiljanu D. i njenog maloletnog unuka od 14 i unuku od 10 godina, iz sela nadomak Blaca.

Ivana P. u javnost je dospela kada je sa saradnicama fizički probala da odvoji decu od bake u martu ove godine. I Ljiljani M., psihologinji, koja je učestvovala u tom događaju kao radnica Centra, izrečena je mera zabrane obavljanja poslova socijalne zaštite u trajanju od tri meseca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srećni zajedno

Pošto je CSR doneo rešenje da se deca daju majci njihove pokojne majke, advokatska kancelarija je uspela da poništi to rešenje i ona su ostala kod bake po ocu, s kojom žive više od dve godine. Kada je majka preminula, deca su bila kod njene majke, koja ih je, prema tvrdnjama Ljiljane D., kasnije isterala, jer otac nije hteo da joj plaća što ih čuva. On ih je odveo kod svoje majke, jer ima drugu porodicu. Ljiljana je ispričala da je posle umeo da dođe pijan i da ih maltretira.

– Sada smo mnogo mirniji. Deca su zlatna, radna, vredna. Zahvalna sam Advokatskoj kancelariji „Aleksić i saradnici“ što su uz nas i gospođi Mirjani Aleksić iz Novog Sada koja nam je obezbedila mesečnu stipendiju – rekla je Ljiljana.

O njihovoj sudbini čulo se kada je Dejan Milošević objavio snimak na kojem se vidi kako direktorka Ivana P. sa saradnicama na silu pokušava da izvuče dečaka iz kuće dok je devojčica vrišteći grlila komšinicu.

Socijalni radnici u Blacu pokušali da izvuku DETE iz kuće, vukli ga za ruku pred bakom u kolicima (VIDEO)

Zaštitnik građana Zoran Pašalić utvrdio je da nadležni organi nisu adekvatno i blagovremeno pružili deci zaštitu od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, niti su sprečili kršenje njihovih prava. On je preksinoć obavestio medije da je institucijama dao preporuke i naložio da ga u roku od 15 dana informišu o postupanju po njima. Ovu su neki od njegovih zaključaka:

– CSR Blace nije pokrenuo i sproveo postupak za izmeštanje dece iz porodice oca odmah nakon što je procenio da su deca zbog neadekvatnog staranja oca ugrožena u njegovom domaćinstvu

– Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju načinilo je propust u radu jer je izdalo instrukciju CSR Blace da nakon incidentne situacije od 5. 3. prekine sve aktivnosti u vezi sa izmeštanjem dece iz porodice u kojoj su ugrožena i jer je čekao dva meseca da odluči o žalbi na rešenje CSR Blace o stavljanju dece pod privremeno starateljstvo iz marta 2021, čime je onemogućilo preduzimanje adekvatnih i pravovremenih mera na zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja

Propusti

– OŠ „Stojan Novaković“ nije podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka prema ocu dece zbog njihovog neredovnog pohađanja nastave, čime je povredila pravo deteta na osnovno obrazovanje

– MUP nije pružio zakonom predviđenu pomoć CSR Blace u sprovođenju postupka izuzimanja dece iz porodice 5. 3. a zbog izrečene hitne mere zabrane kontakta i prilaska deci radi zaštite od nasilja u porodici i produžene hitne mere jedinom roditelju.

BONUS VIDEO:

Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Par meseci odvojeni navodno od poslova socijalne zastite, dok se javnost ne smiri i zaboravi. Posle opet "jovo-nanovo". Nove metode za istu pirodicu, cisto iz osvete, ili neka nova porodica... A gde treba da budu podhitno, nema ih jer nemaju licnu korist. Jako lis sastav ljudi po tim Socijalnim centrima, posebno u malim sredinama. Stranacka uhljebljenja. Misle da su bogom dani. Bez morala i covekoljublja samo interes. Paradoksalno za socijalnu ustanovu.

    Odgovori

Ostavite komentar