Poslednji raport pred finale na Vembliju: Manćini hladan kao špricer

Iskustvo govori iz njega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Andy Rain/Pool via AP

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini prilično je opušten pred veliko nedeljno finale Evropskog prvenstva protiv Engleske na Vembliju od 21 sat.

Meč sa Španijom bio je jedini na prvenstvu u kome je Italija rivalu prepustila posed lopte, ali na kraju je slavila na penale:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Nisam nervozan, možda ću se sutra osećati drugačije. Želimo da se zabavimo to je sigurno, ali se takođe nadam i rezultatu. Nije bilo lako, ali bili smo dovoljno dobri da dođemo dovde, pred nama je još samo jedan napor i onda svi možemo da idemo na odmor. Želeli smo da igramo svoj fudbal i protiv Španije, ali oni su nas ograničili u tome. Način na koji igramo nas je doveo daleko, nemamo nameru to da menjamo sada. Engleska je fizički jača od nas na svim pozicijama ne samo u veznom redu, ali fudbal se igra i bez lopte i nadamo se da će naša tehnika prevagnuti. rekao je Manćini na konferenciji za medije.

– Manćini je prokomentarisao fotomontažu koja ga prikazuje kao Vilijama Volasa (Hrabro srce) čime mu Škoti poručuju da samo on stoji između njih i engleske invazije. Veoma je smešno. Ali, mi moramo da se fokusiramo samo na sebe, svoj fudbal i da se nadamo da će naši navijači na kraju slaviti. Ono što moramo da uradimo je da ostanemo mirni. To je, iz mnogo razloga, veoma teško, ali moramo da budemo koncentrisani na svoj fudbal pred ovu poslednju prepreku. Želimo da uživamo 90 minuta. Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj karijeri. Za Inter sam igrao na svim nivoima, sa reprezentacijom nisam osvojio Euro za malde ili Svetsko prvenstvo kada smo to zaslužili. Predstavljamo Italiju, nadam se da ću sutra imati to zadovoljstvo kao trener koje nisam imao kao igrač iako sam bio u nekim veoma jakim timovima reprezentacije- rekao je Manćini.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar