Vreme je za sređivanje: Sedam saveta pomoću kojih će vam kuća što duže biti uredna i ČISTA

Nećete morati da brinete ako vam gosti dođu iznenada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mark de Leeuw / Tetra Images / Profimedia

Nemoguće je da vam kuća uvek bude savršeno čista, pogotovo ako imate malu decu.

Međutim, trebalo bi da obratite pažnju na određene stvari prilikom čišćenja kako bi vam kuća što duže bila uredna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Postoje određene strategije koje će vam u tome pomoći.

Sredstva za čišćenje

Umesto da sve držite na jednom mestu, rasporedite sredstva za  čišćenje po različitim prostorijama. Sprej za staklo i papirne ubruse uvek držite u kupatilu kako bi vam bili na dohvat ruke. Magične krpe ostavite u kuhinji, pa ih možete odmah iskoristiti kako biste očistili radne površine. Na ovaj način ćete sigurno uštedeti na vremenu.

Foto: Mark de Leeuw / Tetra Images / Profimedia

Tepih

Ako nemate običaj da se izuvate pre nego što uđete u kuću, tepih će vam stalno biti prljav. Uglavnom se tepih čisti dva puta godišnje, pa bi trebalo da povedete računa o tome da ga što manje prljate. Takođe, umesto tepiha možete da koristite male stazice koje su mngoo praktičnije i jednostavnije kad je u pitanju čišćenje.

Pribor za ručavanje

Pribor za ručavanje neka uvek bude na svom mestu, uredno posložen. Čim završite sa pranjem sudova, sačekajte nekoliko minuta da se sudovi osuše, a onda ih rasporedite tamo gde im je mesto. Tako će vaša kuhinja uvek biti uredna.

Foto: Mitar gavric / Panthermedia / Profimedia

Svaka stvar na svom mestu

Organizujte se sa ukućanima da svaku stvar akon upotrebe vratite na svoje mesto. Na taj način ćete sprečiti stvaranje nereda i maćete manje posla kad je sređivanje u pitanju.

Nabavite ručni usisivač

Da bi vam usisivanje bilo jednostavan i lak posao, nabavite ručni usisivač. Uštedećete na vremenu jer ćete mnogo lakše moći da očistite sitne mrvice kao i dlake od kućnih ljubimaca.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Luftiranje prostorija

Redovno lufitrajte prostorije u kojima boravite, ali nemojte predugo držati prozore otvorenim jer će se po kući skupljati veća količina prašine.

Nepotrebne stvari

Rešite se svega što vam više nije potrebno. I sami znate koliko neke sitnice mogu stvarati nered, pa bi bilo dobro da to sprečite kako kasnije ne biste morali da radite dupli posao.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar