Svi su sumnjali u njega, a on odveo Engleze u prvo finale: Sautgejt sija od sreće posle ispisane istorije

Engleska će u nedelju od 21 čas na Vembliju igrati u finalu protiv Italije, koja je posle izvodjenja jedanaesteraca u utorak pobedila Španiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto Han Yan/Xinhua News/Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt istakao je da je ponosan na igrače posle plasmana u finale Evropskog prvenstva i da ekipu čeka težak zadatak protiv Italije u borbi za trofej. Engleska se prvi put u istoriji plasirala u finale kontinentalne smotre, trijumfom nad Dancima sa 2:1 posle produžetaka na Vembliju.

Engleska će igrati u prvom finalu velikog turnira posle 55 godina, kada je upravo na Vembliju osvojeno i jedino do sada Svetsko prvenstvo koje stoji u vitrinama FA (Fudbalske asocijacije Engleske).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ponosam sam na igrače. Neverovatno je biti deo ovoga, navijači su bili neverovatni. Za našu zemlju… Nikada nisam čuo da je novi Vembli ovako zvučao. Posebna je stvar što možemo ovo da podelimo sa svima – rekao je Sautgejt, preneo je Skaj.

On je rekao da je očekivao tešku utakmicu protiv Danske, ali da je ekipa pokazala istrajnost.

– I mislio sam da ćemo uspeti, ali znali smo da ćemo voditi razne bitke na terenu. Danska je toliko potcenjen tim, napravili su nam mnogo problema. Dugo smo čekali da prodjemo polufinale, a igrači su, bez obzira na ograničeno iskustvo koje neki od njih imaju u medjunarodnim takmičenjima, obavili neverovatan posao – naveo je Sautgejt.

Engleska će u nedelju od 21 čas na Vembliju igrati u finalu protiv Italije, koja je posle izvodjenja jedanaesteraca u utorak pobedila Španiju.

– Najviše me raduje što smo našim navijačima i našoj naciji dali fantastičnu noć, a naše putovanje se nastavlja još četiri dana – dodao je engleski selektor.

On je podsetio na dobar niz rezultata reprezentacije Italije.

– Poslednjih godina su jedna od najboljih ekipa, pažljivo smo pratili njihov napredak, znamo kako igraju, uz veliku energiju i stil. Protiv njih je uvek teško postići gol i bez sumnje su zaslužili plasman u finale, pošto su na tom putu pobedili dve jake ekipe, Belgiju i Španiju. To je za nas najveći test – naveo je.

Sautgejt je dodao da ekipa ima dan manje za oporavak, ali da će odmah početi pripreme za finale.

– U finalu smo i moramo u tome da uživamo, ali čeka nas ogromna prepreka. Italija ima dobru ekipu, pokazali su izvanrednu formu, pozadi imaju velike ratnike u odbrani, biće odlična utakmica. Rekli smo da želimo da stvaramo uspomene naciji, a sada moramo da završimo posao. Finala su tu da bi se u njima pobedjivalo, moramo da se pregrupišemo, popravimo i oporavimo, pošto smo se potrošili emotivno i fizički – dodao je Sautgejt.

BONUS VIDEO: 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar