Sudija odveo Engleze u finale: Sramota na “Vembliju”, Danci su pokradeni!

Dramatična završnica u Londonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Engleska je drugi finalista Evropskog prvenstva.

Izabranici Gereta Sautgejta savladali su Dansku sa 2:1 (1:1), a meč je presudio sporan jedanaesterac, posle kog je Hari Kejn postigao pobedonosni gol.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kao i u dosadašnjem delu prvenstva, Danci su pokazali da su odličan i organizovan tim, da znaju šta treba da rade i u napadu i u odbrani i napade Engleze držali su daleko od gola.

U 30. minutu, Danci su poveli, Damsgor je namestio loptu na 30 metara i poslao je pravo pod prečku Pikforda, koji je prvi put primio pogodak na ovom EP.

Nakon što je Rahim Sterling srušen u kaznenom prostoru, Hari Kejn je promašio penal, ali je i prvi stigao do lopte posle toga, nakon čega je postigao pogodak za Englesku.

Englezi su krenuli u ofanzivu, u 38. minutu Sterling je imao najbolju šansu na utakmici, ali je Kasper Šmajhel maestralno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije, nakon što je Saka vratio oštru povratnu kroz peterac, Kjer je u želji da je izbije poslao u sopstvenu mrežu za 1:1.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, pa se ušlo u nove produžetke.

Igrao se 102. minut kada je Rahim Sterling ušao u kazneni prostor Danaca, a onda pao kao pokošen bez kontakta, što je sudija okarakterisao kao jedanaesterac, čak i nakon gledanja VAR snimka.

Hari Kejn je preuzeo odgovornost, šutirao penal, Šmajhel mu odbranio, ali i ponovo odbio loptu ka engleskom napadaču koji iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu i odvodi svoju selekciju u finale.

Podsetimo, ovo je prvo finale Engleske na jednom velikom takmičenju još od Mundijala 1966. koji su i osvojili.

U poslednjem meču na turniru će se sastati Engleska i Italija, a taj meč je na programu u nedelju od 21.00.

Sraman penal za Englesku: Danci pokradeni na Vembliju, ali Kejn je imao mnogo sreće (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar