Depilacija voskom ili brijanje? EVO koji način uklanjanja dlačica je BOLJI, ali i zašto

Vreme je da se pripremite za leto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ prostooleh

S obzirom da se sada svi polako pripremamo za letovanje, dlačice na rukama i nogama apsolutno nisu dobrodošle.

Postoje različiti načini na koje možete da ih uklonite, a jedan od njih je depilacija voskom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim toga, možete da ih uklonite i brijanjem.

Depilacija voskom i brijanje su najpopularnije metode uklanjanja dlačica, ali su veoma različite. Depilacija podrazumeva uklanjanje dlačica toplim voskom pomoću kojeg se dlačice iz korena uklanjaju mehaničkom silom, dok brijanje uključuje korišćenje brijača i skraćivanje dlačica.

Mnoge devojke se nalaze u nedoumici koji je metod bolji. Brijanje je brže i bezbolnije, ali definitivno nije tako efikasno kao depilacija voskom iz razloga što dlačice počinju da rastu već posle drugog dana od brijanja. Međutim, oba načina imaju svoje prednosti  mane.

Foto: Freepik/gpointstudio

Brijanje je mnogo jednostavniji proces od depilacije. Dovoljno je samo da prilikom tuširanja napravite nekoliko poteza brijačem i dlačice će nestati. Kada je depilacija voskom u pitanju, potrebna je priprema. Za početak, dlačice moraju da budu dovoljno dugačke da bi mogle pomoću voska da se iščupaju.

Brijanje traje znatno kraće, oko 10 minuta. Koliko će brzo dlačice da rastu, zavisi od brojnih faktora, uključujući i područje s kojeg ih skidamo. Na primer, u bikini zoni, kao i ispod pazuha, dlačice rastu brže nego na nogama. U proseku, nakon depilacije, dlačice izrastaju za oko četiri nedelje. Kod brijanja, koža je glatka svega nekoliko dana.

Foto: Freepik/prostooleh

Bez obzira koliko ste pripremljeni, depilacija voskom je bolna. S druge strane, brijanje je potpuno bezbolno jer se dlačice ne uklanjaju iz korena.

U zavisnosti od navedenih faktora, najbolje je sami da odlučite koja vrsta uklanjanja dlačica je za vas bolja. Ono što je sigurno, većina devojaka bira depilaciju voskom kako ne bi morale svaki drugi dan da koriste brijač i skraćuju dlačice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar