Hranite i redovno negujte kožu lica: Ovih pet kućnih MASKI ćete OBOŽAVATI

Nije ih teško napraviti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Nećemo previše dužiti, jer svi znate koliko je važno održavati kožu lica.

I da maske za lice sadrže mnoštvo hranljivih sastojaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogotovo ako ih napravite kod kuće, pa znate šta ste u njih stavili.

Isprobajte ovih nekoliko, važe za omiljene kuhinjske maske.

Hidratantna maska ​​od avokada
Smiruje upale i hidratizira kožu za bistriji i sjajniji ten. Ova umirujuća maska ​​od avokada sa tri sastojka je pravo osveženje za vašu kožu. Evo šta vam je potrebno.

Zgnječite četvrtinu zrelog avokada u maloj posudi, a zatim dodajte kašiku valjane zobi i kašiku manuke, ili sirovog meda. Sve to zgnječite i mešajte sve dok se sastojci ne budu dobro sjedinili. Masku nanesite na čisto i suvo lice i držite je deset minuta, a zatim je isperite mlakom vodom pre nego nastavite sa hidratantnom kremom.

Foto: Freepik/Racool_studio

Hranjiva medena maska
Jednostavan recept sa odličnim rezultatima. Ova maska neguje kožu, ali i pomaže u borbi sa aknama i umiruje vaše lice.

Skuvajte šoljicu čaja od kamilice sa dve kesice čaja i pustite da se potpuno ohladi. U maloj posudi pomešajte jednu kašiku sirovog meda i jednu kašiku hranjivog kvasca. Dodajte u čašu taman toliko čaja od kamilice da stvorite gušću pastu, koja je još dovoljno tečna da se širi po vašoj koži, ali ne previše vodenasta. Nanesite tanak sloj na lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Isperite i osušite, a zatim namažite lice hidratantnom kremom.

Foto: Freepik/lifeforstock

Organska maska ​​za lice od banane
Ova tropska maska ​​za lice će vašoj koži pružiti zdrav, prirodan sjaj, a dovoljno je nežna za sve tipove kože. Izgnječite pola banane u posudi, a zatim dodajte kašiku soka od pomorandže i jednu kašiku meda. Nanesite masku na lice (grudvice su okej) i ostavite je da deluje 15-ak minuta. Isperite je toplom vodom, a zatim nanesite hidratantnu kremu.

Foto: Pixabay/ isfara

Maska za doručak
Namirnice koje bismo uobičajeno konzumirali za doručak, ovoga puta koristimo za super masku za lice koja pomaže u umirvanju i matiranju masne kože. Zahvaljujući zobenoj kaši koja umiruje i žumancu koje zateže lice, ova maska definitivno ima pozitivne rezultate.

Iskombinujte jedno žumance, kašiku meda i kašiku maslinovog ulja sa pola šoljice zobenih pahuljica. Dobro promešajte, a zatim masku nanesite na lice i držite je 15-20 minuta. Isperite je mlakom vodom, a zatim nanesite hidratantnu kremu.

Foto: Pixabay/S. Hermann & F. Richter

Medena citrusna maska
Ova maska ​​na bazi meda i pomorandže je najbolje rešenje da koži date lep sjaj.

Pomešajte tri kašike soka od pomorandže sa pola šoljice meda. Smesu lagano utrljajte po licu, a zatim ostavite da deluje 15 minuta. Isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Azra.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar