Ovo su DATUMI svih letnjih manifestacija: Festivali, trubači i roštilj sve do kraja avgusta

Svim manifestacijama mogu da prisustvuju vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o antitelima nakon preležanog kovida-19, imaju urađen PCR ili antigenski test

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Donations_are_appreciated

Posle Egzita, Love festa, Nišvila i Bir festa, čiji su organizatori potvrdili da će uprkos epidemiji koronavirusa održati svoje manifestacije, potvrde su stigle i sa Sabora trubača u Guči, koji će se održati od 13. do 15. avgusta, i za Roštiljijadu u Leskovcu, koja će biti od 23. do 29. avgusta.

Da sve bude bolje, posetioci u Guči će uživati i u koncertu 120 članova Filharmonije RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Goran Bregović sa svojim orkestrom održaće koncert na Saboru trubača u Guči, dok će zvezda Roštiljijade u Leskovcu ove godine biti Svetlana Ceca Ražnatović, otkrivaju za Informer organizatori festivala!

Ništa manje ne čeka ni goste na Roštiljijadi, gde će se uz vrhunski roštilj uživati i u pesmama najveće muzičke dive sa ovih prostora Svetlane Cece Ražnatović, pa organizatori s pravom očekuju da će broj posetilaca premašiti brojku od 500.000.

Što se tiče epidemioloških mera, svim letnjim manifestacijama mogu da prisustvuju samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o antitelima nakon preležanog kovida-19, imaju urađen PCR ili brzi antigenski test (pogledajte okvir).

Svim letnjim manifestacijama mogu da prisustvuju samo vakcinisani, oni koji imaju potvrdu o antitelima nakon preležanog kovida-19, imaju urađen PCR ili brzi antigenski test.

Da je srpska truba jača od pandemije i da se stranci ne boje dolaska u Srbiju, potvrdio je za Informer i predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, koji kaže da se već sada za vreme Sabora trubača u Guči traži krevet više. On nam je, uz to da će pevati Goran Bregović, ekskluzivno otkrio i da će zemlja prijatelj Sabora najverovatnije biti Kina, i to zbog jednog lepog i specifičnog razloga.

– Sabor će se održati, i ove godine će trajati tri dana, od 13 do 15. avgusta. Pored naših ljudi, potvrde rezervacija za smeštaj stigle su i od gostiju iz Nemačke, Austrije, Poljske, Slovenije, BiH i brojnih drugih evropskih zemalja. Imamo i još jednu ekskluzivnu vest, a to je da postoje velike šanse da prijatelj festivala bude Kina, jer najveći broj njihovih radnika radi ovde na Koridoru. Samim tim imamo i informacije da će na Sabor doći i veći broj Kineza – otkrio je Dolović.

Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić potvrdio je za Informer da će biti održana 31. Roštiljijada, i to od 23. do 29. avgusta, kao i da se uz odličnu hranu očekuje i vrhunska muzika, kao i rekordna poseta

– Cene se neće menjati, spremamo izuzetan muzički program i velika imena, ali ne smem da ih otkrivam jer još nismo potpisali ugovore. Biće tu na otvaranju jedna jako velika zvezda i sa pravom očekujemo da premašimo posetu od 500.000 ljudi, koju smo imali na jubilarnoj, tridesetoj – rekao nam je Kocić.

Ludilo na Egzitu

Velika proslava 20. godišnjice Egzit festivala biće održana od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdili Dejvid Geta, DJ Snejk, Sabaton, Nina Kravic, Paul Kalkbrennr, Tyga, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Buč Kesidi i stotine drugih. Nova imena svakako su i bendovi “Hladno pivo”, Rundek i “Ekipa”, “Van Gog”, Marko Louis, “Atheist Rap” i “Love Hunters”.

– Na glavnu binu stiže bend “Hladno pivo”, jedan od najpoznatijih sastava ovih prostora, koji je u karijeri prošao put od andergraund boraca do benda koji je osvojio same vrhove top lista. Veliki Darko Rundek pojaviće se takođe na glavnoj bini praćen “Ekipom” i odsvirati pesme iz svih faza rada, od “Haustora” do danas – navode organizatori.

Stroga provera gostiju

Ujedinjeni festivali Srbije dobili su od Kriznog štaba saglasnost za organizovanje manifestacija ovog leta, ali uz strog bezbednosni protokol. Ulazak se kontroliše i ograničava na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog virusa kovid-19, imaju urađen PCR test ili brzi antigenski test. Protokol je zasnovan na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su dokazala da je, uz navedena ograničenja prilikom ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemarljiv, a sami festivali postaju najbezbednija mesta okupljanja u zemlji. Prvo su dozvole dobili festivali koji se održavaju u junu i julu Arsenal fest i Egzit, dok će ih avgustovski festivali Love fest, Bir fest i Nišvil, kao i Sabor trubača u Guči i Roštiljijada dobiti u najskorijem periodu. Ovim činom Srbija, poput SAD, Belgije, Holandije, Danske i mnogih drugih država, konačno i zvanično dobija festivalsko leto i može da počne oporavak manifestacione privrede, teško pogođene zabranom rada koja traje već 15 meseci.

Kalendar

8-11. jul – Egzit u Novom Sadu
5-7. avgust – Love fest u Vrnjačkoj Banji
12-15. avgust – Nišvil
13-16. avgust – Dragačevski sabor u Guči
19-22. avgust – Bir fest u Beogradu
23-29. avgust – Roštiljijada u Leskovcu



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar