Iz Amerike stižu DOBRI signali: Politika naše zemlje ZASLUŽNA za pozitivnu sliku o Srbima

Vladimir Marinković istakao je da su to sjajne vesti, posebno što dolaze sa oba spektra američke političke scene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Profimedia, Pixabay/Free-Photos, Freepik/www.slon.pics

Posle višedecenijske negativne kampanje u kojoj su Srbi uvek bili okarakterisani kao negativci, neki novi vetrovi duvaju u SAD, barem kada su zvaničnici u pitanju.

I to, što je najzanimljivije, iz obe velike stranke. Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut, koja je Srbima čestitala Vidovdan i uvela ga kao praznik Čikaga, potiče iz Demokratske stranke isto kao predsednik SAD Džozef Bajden, a Vidovdan je čestitao i republikanac, bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković u izjavi za Objektiv kaže da se polako menja slika o Srbima u Americi zahvaljujući radu naše dijaspore i odgovornom pristupu našeg rukovodstva.

– To su sjajne vesti za Srbiju, posebno što dolaze sa oba spektra američke političke scene i iz različitih razloga. Grenel očigledno iskreno nastavlja da podržava Srbiju i ne krije da Srbija ima sasvim novu poziciju kod Amerikanaca koje predstavljaju republikanci. Takođe, gradonačelnica Čikaga želi da uvaži našu dijasporu, koja je jako brojna u Ilinoisu, što predstavlja jedan sasvim novi odnos za koji je zaslužna politika naše zemlje prethodnih nekoliko godina i malo organizovaniji rad naše dijaspore u SAD – smatra Marinković.

ALBANCI I DALJE PRETE GRENELU

Inače, bivši izaslanik Donalda Trampa za dijalog Ričard Grenel i dalje dobija preteće poruke preko društvenih mreža od osoba albanskog porekla nakon što je Srbima čestitao Vidovdan i sukobio se oko toga sa prištinskim lobistima Bedžetom Pacolijem i Vljorom Čitaku. On je u utorak preko Instagrama dobio pretnju od jednog Albanca da će biti obezglavljen, da će ga eliminisati čim dođe u Albaniju, kao i da Albanci ne zaboravljaju kada nešto obećaju, a pretnje su nastavile da stižu i kroz slike noževa i sekira koji su mu namenjeni.

Piše: MARIJA R. ILIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. JUL

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar