EURO se pretvorio u putujući cirkus: Zbog žreba je neko prešao 12.000 kilometara, a neko se nije pomerio!

Čini se da je ovaj eksperiment pokazao koliko ovako nešto nije dobro

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh, Pool

Za nama je grupna faza Evropskog prvenstva, a već možemo da izvučemo određene zaključke sa ovog takmičenja, koje je bilo svojevrsni eksperiment.

Ranije je odlučeno da će ovo biti prvi EURO koji će biti održan širom Starog kontinenta, a još veći izazov za takvu organizaciju napravila ja pandemija koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog mnogo činjenica čini se kao jedna neuspešna avantura, u kojoj su pojedine zemlje neopravdano favorizovane, dok se neke pate po avionima zbog takve volje žreba.

Po preletnim kilometrima prednjači selekcija Švajcarske, koja je od početka turnira do osmine finala stigla do brojke od čak 11.700 kilometara.

Da podsetimo, Švajcarci su na početku bili u Rim, da bi potom otišli u Baku, a potom su se vratili u prestonicu Italije, da bi ponovo odleteli za Azerbejdžan.

Odmah iza njih je reprezentacija Švedske koja je preletela skoro 11.000 kilometara na relaciji Geteborg – Sankt Petersburg – Sevilja.

Intersantno je da je jedina selekcija koje nije otišla ni kilometar jeste Engleska, pošto je sve utakmice u grupi igrala u Londonu, a takav će slučaj biti i u osmini finala sa Nemačkom.

Sve će da pršti u susretu Engleza i Nemaca: UEFA zapretila domaćinu kaznom, ako budu pevali jednu pesmu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar